Навіть через суд ЛОДА не змусила облраду продовжити їй оренду приміщень на Винниченка

28 Лютого 2014

Львівська обласна державна адміністрація у судовому порядку не примусила Львівську облраду укласти договір оренди приміщень на вулиці Винниченка у Львові. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням Господарського суду Львівської області, облдержадміністрація звернулася до суду, оскільки облрада неправомірно відмовляється від передачі в оренду приміщень площею 3114,6 кв. м за адресою вулиця Винниченка, будинки 16 та 18 у Львові.

Останні зміни до договору передбачали оренду даних приміщень облдержадміністрацією до 31 грудня 2013 року. Під кінець цього терміну, 17 грудня, облрада прийняла рішення доручити управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради “вжити вичерпних заходів щодо припинення договірних відносин та виселення ЛОДА з орендованих приміщень”. 30 грудня облрада повідомила ЛОДА про припинення договірних відносин та виселення з орендованих приміщень.

Натомість облдержадміністрація звернулася із позовом, аби суд зобов’язав облраду укласти договір оренди ще на 5 років. Однак суддя вирішив, що вимоги облдержадміністрації є безпідставними. Зокрема, ЛОДА не навела норм закону, які зобов’язують орган місцевого самоврядування укладати договори оренди з іншими органами державної влади.