Трускавецька міськрада до останнього боролася з прокуратурою, аби віддати землю фірмі, яка припиняє діяльність

27 Лютого 2014

Трускавецька міськрада не мала права продавати земельну ділянку площею 0,0419 га біля історичної вілли “Клюберг” ХІХ ст по вул. Шевченка, 1. Вищий господарський суд України залишив в силі рішення першої та апеляційної інстанцій в силі.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, 25 квітня 2013 року Трускавецька міськрада прийняла рішення №510 “Про продаж земельних ділянок”. Згідно з ним, замовила роботи по проведенню експертних грошових оцінок для продажу земельних ділянок, у тому числі і на вул. Шевченка, 1 площею 0,0419 га для будівництва та обслуговування нежитлової будівлі. Покупець – приватне підприємство “Фенікс Д”.

У червні міськрада прийняла рішення № 541 “Про продаж земельних ділянок”, яким погоджено звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки. Відтак, того ж червня 0,0419 га продали за 212 281 грн, тобто по 506,6 грн за кв. м.

При прийнятті вищезазначених рішень міськрада опиралась на витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 1 квітня 2013 року, відповідно до якого за ПП “Фенікс Д” володіє об’єктом незавершого будівництва на цій ділянці.

Однак з’ясувалося, що Трускавецька міська рада, як власник земельної ділянки не давала ніяких дозволів на будівництво будь-яких об’єктів на даній земельній ділянці. Окрім того, будівлі взагалі відсутні. Відтак Трускавецька міська рада не мала права без проведення земельних торгів приймати рішення № 510 та № 541 і, як наслідок, укладати відповідний договір купівлі-продажу земельної ділянки.

Окрім того, ділянка, яку міськрада продала, знаходиться в 20-метровій охоронній зоні вілли “Клюберг” як пам’ятки архітектури місцевого значення.

Відтак і перша інстанція, і апеляційна, і касаційна були одностайними щодо рішення визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки, укладений між Трускавецькою міською радою та ПП “Фенікс Д”.

Зазначимо, що прокурор міста Трускавця звернувся до господарського суду із позовом щодо повернення даної ділянки 5 серпня 2013 року. А вже наступного дня статус ПП “Фенікс Д” було змінено на “перебуває в стані припинення”.

фенікс

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що на вулиці Шевченка, 1 в Трускавці планують збудувати ресторан “Козирна карта”.

Засновником ПП “Фенікс Д” є Сергій Демочко.