Міськрада може виселити екс-регіонала Барана

27 Лютого 2014

Львівський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні позову ПП “Полєнов і Ко” до управління комунальної власності Львівської міськради про визнання договору оренди продовженим ще на два роки. Але дозволив підприємству орендувати приміщення до 12 серпня 2014 року.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, підприємство орендувало у міста приміщення на першому та другому поверхах (загальною площею 264 кв. м) по вул. Тургенєва, 80а з 2008 року. Термін дії договору – до 12 серпня 2013 року.

У кінці липня 2013 року “Полєнов і Ко” звернулося до управління через дозвільний офіс із заявою та необхідним пакетом документів про продовження терміну дії договору оренди. І в жовтні підприємство отримало відповідь про те, що дане питання розглянуто на засіданні комісії з підготовки пропозицій для надання в оренду майна, якою рекомендовано відмовити ПП “Полєнов і Ко” у продовженні терміну дії договору.

Суд першої інстанції у грудні 2013-го задовольнив позов “Полєнов і Ко” і вирішив продовжити договір оренди до серпня 2015 року, оскільки підприємство справно платило за оренду, а міська рада надала відповідь у термін понад місячний строк після закінчення терміну дії договору.

Утім колегія суддів апеляційного суду з’ясувала, що 22 липня 2013 міськрада рада надсилала підприємству повідомлення про припинення договірних стосунків з вказівкою повернути об’єкт оренди протягом 15 днів. Відтак судді відмовили у продовженні договору до серпня 2015-го. Натомість, судова колегія констатувала , що укладений між сторонами договір продовжив свою дію до 12 серпня 2014 року. Саме до цього часу підприємство залишається в орендованому приміщенні.

Одноосібним власником ПП “Полєнов і Ко” є Олег Баран, тепер уже екс-голова Львівської міської організації Партії регіонів, депутат Львівської облради.