- NGL.media - https://ngl.media -

Міністерству економіки не вдалося скасувати тендер на ремонт вулиці Мечнікова

27.02.2014 @ 08:45 в Новини

Господарський суд Львівської області відхилив [1] позов Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до УКБ Львівської міської ради та ТОВ «Львівбудмережі» щодо визнання недійсним рішення комітету конкурсних торгів та договору на реконструкцію вулиці Мечнікова. Тим самим, суд залишив у силі результати закупівлі, і ТОВ «Львівбудмережі» має право приступити до ремонту, на який було передбачено понад 46 млн грн.

Як повідомляли [2] «Н.Г.Львів», у листопаді минулого року переможцем торгів на 46 млн грн стало маловідоме підприємство «Львівбудмережі», що було засновано у грудні 2012 року. Тоді його статутний фонд становив 1 тис. грн, першим засновником фірми було вказано Олега Пастущака. Пошук більш детальної інформації про фірму та її власника не дав фактично жодних результатів – лише кілька повідомлень про оголошені фірмою вакансії водія та слюсаря. Ще за кілька тижнів фірма отримала ще один підряд [3] від Львівського УКБ – на 3 млн. грн.

У грудні 2013 року прокуратура Львівської області звернулася до суду, аби визнати [4] недійсними результати торгів щодо вулиці Мєчнікова. Підставою для позову стали результати перевірки, проведеної Управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту. Зокрема, прокурори з’ясували, що пропозиції учасників не відповідають умовам конкурсної документації, а у ТОВ «Львівбудмережі», відсутній досвід проведення аналогічних робіт, так само як і відсутнє матеріально-технічне забезпечення для їх виконання. Незважаючи на це міськрада уклала угоду саме з цим товариством.

У позові міністерства присутні ті самі звинувачення. Проте суд «звертає увагу на те, що основним критерієм оцінки на торгах була ціна, за якою обиралась найбільш економічна вигідна пропозиція з метою максимально ефективного використання бюджетних коштів». Крім того, суд не знайшов порушень в документації, поданій підприємством.

Засновником ТОВ «Львівбудмережі» сьогодні є Леся Кужея. Статутний фонд підприємства вже становить 500 тис. грн. За даними «Наших грошей», Леся Кужея також була засновницею ТОВ «Будівельна компанія «Інстал плюс», яке у 2011 році отримало підряд вартістю 3,86 млн грн на ремонт водогону та каналізації по вул. Бортнянського. Сьогодні власником «Будівельної компанії «Інстал плюс» є Тарас Фургало. Крім того, Тарас Фургало, Юрій Кужея і Зоряна Пастущук є власниками ТОВ «З.Ю.Т.Р», що виготовляє бетонні вироби для будівництва.

Зоряна Пастущук є донькою Мирослава Пастущука, який до 2006 року був начальником управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/27/ministerstvu-ekonomiky-ne-vdalos-oskarzhylo-tender-na-remont-vulytsi-mechnikova/

URLs in this post:

[1] відхилив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37295318

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/11/15/sorok-shist-miljoniv-na-remont-mechnikova-osvojit-nevidoma-firma-zi-statutnym-fondom-u-tysyachu-hryven/

[3] підряд: http://ngl.media/2013/11/26/nova-ulyublena-firma-lvivskoho-ukb-zrobyt-kanalizatsiyu-za-try-miljony/

[4] визнати: http://ngl.media/2013/12/10/prokuratura-hoche-skasuvaty-tender-bo-miskrada-obrala-firmu-bez-dosvidu-ta-tehniky/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.