Миколаївські тюремники віддали півмільйона фірмі, яка взяла в оренду їх котельню за два дні до торгів

19 Лютого 2014

Миколаївська виправна колонія №50 за результатами неконкурентної процедури закупівлі в одного учасника уклала угоду про теплопостачання на суму 482 тис. грн з ТзОВ «Пауер Інжиніринг». За ці кошти підприємство обігріватиме колонію протягом трьох місяців – з січня по березень 2014 року.

Процедура закупівлі в одного учасника була обґрунтована нагальною потребою обігріву засуджених та персоналу установи. А також у зв’язку з укладенням договору оренди нерухомого майна між Регіональним відділенням Фонду державного майна України у Львівській області та ТОВ «Пауер Інжиніринг». Товариство орендувало приміщення, в яких розміщено системи опалення виправній колонії.

Найцікавіше, що договір оренди було укладено 13 січня 2014 року. Вже 15 січня комітет з конкурсних торгів прийняв рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Це вже другий квартал, коли колонію обігріває це підприємство – перша угода на суму 910 тис. грн була заключена в листопаді минулого року. Тоді також торги відбувались за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника. Обґрунтовувалось це тим, що обладнання колонії застаріло, а «Пауер Інжиніринг» люб’язно погодилось облаштувати нову котельню.

За схожою схемою між маловідомими, але як виявилось «рідними» фірмами, нещодавно розіграли тендер на теплопостачання Яворівської КЕЧ  на суму в 5 млн.грн.

ТОВ «Пауер Інжиніринг» було засновано лише в липні 2013 року киянином Олегом Шкітельовим. Статутний фонд підприємства – 1 тис.грн.  Ще два роки тому Шкітельов був засновником ТОВ «Медінжиніринг», яке вже співпрацювало з Державною пенітенціарною службою України – постачало охоронні системи на суму 77,8 млн грн.