Холодокомбінат Копитка виплатить Федерації футболу за рекламу майже 28 тисяч гривень

19 Лютого 2014

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ПАТ “Львівський холодокомбінат” на користь ПАТ “Україна Футбол Інтернешнл” майже 27,8 тис. грн заборгованості, а також розірвати ліцензійний договір, укладений між ними. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Україна Футбол Інтернешнл” звернулося до суду з позовом до “Львівського холодокомбінату”, оскільки уважало, що холодокомбінат порушив домовленості. Договором було передбачено, що компанія надавала дозвіл комбінату на використання фотографічного твору та торговельної марки, а взамін мало отримати за 2012 рік роялті у сумі 300 тис. грн. Натомість “Львівський холодкомбінат” заявив, що визнає лише борг за рекламні послуги у розмірі 27,8 тис. грн, які були передбачені додатковою угодою. Решту позовних вимог заперечили, оскільки їм не передали фото Національної збірної України та знак для товарів і послуг згідно з актом приймання-передачі.

Як встановив суд, додаткова угода до ліцензійного договору була укладена на рекламні послуги на суму 50 тис. грн. Утім “Львівський холодокомбінат” прорекламували не на усіх (лише на 5-ти з 9-ьох) передбачених угодою матчах за участі Національної збірної України з футболу. А відтак платити мають не повну суму за послуги, а лише 27,8 тис. грн.

Щодо оплати роялті у розмірі 300 тис. грн, то не було доведено факт передачі прав на використання знаку для товарів і послуг та фото. У матеріалах справи відсутні також будь-які інші докази, які свідчать про використання комбінатом знаку і фото, а тому не зобов’язані платити роялті.

ПАТ “Україна Футбол Інтернешнл” створено Федерацією футболу України в лютому 1994 року для реалізації телевізійних, рекламних та інших комерційних прав. Згідно з ЄДР, співвласником (59%) також є торгова фірма “Трейд спорт промоушн” (Чехія).

Згідно SMIDA, 54,56% акцій ПАТ “Львівський холодокомбінат” належить Богдану Копитко. Ще 29,04% – ТОВ “Торговий дім Глобус”, чиїм власником також є Богдан Копитко.