- NGL.media - https://ngl.media -

Антимонопольники не довели зловживання «Львів-Інформ-Ресурси» щодо тарифів за штраф-майданчики

19.02.2014 @ 08:45 в Новини

Львівському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України не вдалось довести в суді зловживання ДП МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» монопольним становищем під час визначення тарифів на зберігання транспортних засобів на штраф-майданчиках у Львові.

Згідно з рішенням АМКУ №247 від 27.09.2013р «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції», ДП МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» займає монопольне становище на ринку зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках у Львівській області. При цьому підприємство встановило необґрунтовані тарифи за надання послуг, що було б неможливо у випадку наявності конкуренції . Відтак, рішенням передбачало усунення порушень і штраф у розмірі 50 тис. грн.

Проте Господарський суд Львівської області підтримав [1] докази юристів державного підприємства, які заперечили монопольне становище тим, що підприємство зберігає транспортні засоби лише в чотирьох населених пунктах, а не по всій Львівській області, як зазначено в рішенні АМКУ.

Крім того, на думку судді, «антимонопольники» неправомірно застосували постанову Кабміну про «Порядок формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів», на якій ґрунтується рішення, оскільки «Львів-Інформ-Ресурси» займаються «зберіганням», а не «паркуванням» автомобілів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/19/antymonopolnyky-ne-dovely-zlovzhyvannya-lviv-inform-resursy-schodo-taryfiv-za-shtraf-majdanchyky/

URLs in this post:

[1] підтримав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37159593

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.