Сало записав бізнес жінки на куму

04 Лютого 2014

Розважально-оздоровчий комплекс в КарпатахЗолота форель”, відомий громадськості як бізнес дружини голови Львівської облдержадміністрації Анни Федорець, офіційно належить кумі Олега Сала.

Як зясували “Наші гроші. Львів”, власницею комплексу є 47-річна фізична особа підприємець Ірина Лопатинська із Жовкви. Її прізвище зазначено у декларації про готовність гостинного двору “Золотої форелі” до експлуатації, опублікованій на сайті Держархбудінспекції та бізнес-довідках. Окрім того, вона підтвердила цей факт “Н.Г. Львів” під час телефонного коментаря. Ірина Лопатинська також є кумою губернатора Олега Сала. Як відомо, він родом із Жовківщини.

Золота форель” – це готель на 15 номерів з рестораном у селі Коростів Сколівського району. На сайті закладу Анну Федорець вказано господинею, а на її сторінці у соціальній мережі Фейсбук — засновницею “Золотої форелі”.

Перший бізнес Федорець, за її ж словами, — не розважально-оздоровчий комплекс в Карпатах, а шиноремонт на автостанції. Згідно з ЄДР, у 2002 році вона зареєструвалася як приватний підприємець. Одним із видів діяльності вказано технічне обслуговування авто. Утім згодом, розповіла Федорець в інтерв’ю, у неї з’явився інвестор для комплексу з ділянкою, який став співвласником: “Я була без досвіду в цьому бізнесі, але з великою мрією”. У результаті спільної роботи цей чоловік-партнер по бізнесу сказав їй, що “йому сильно пощастило”.