Львівська залізниця вимагає в “Експресу” п’ять метрів привокзальної площі

31 Січня 2014

Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «Інтерпрес» звільнити та повернути Відокремленому підрозділу «Вокзал станції Львів» ДГТО «Львівська залізниця» частину привокзальної площі перед приміським вокзалом станції «Львів» загальною площею 5 кв.м. Крім того, підприємство повинно сплатити судовий збір у розмірі 1 147 грн.

Згідно з матеріалами судового рішення, справа за позовом до “Інтерпресу” була прийнята до розгляду ще в червні 2013 року, з того часу її розгляд переносився кілька разів.

Підприємство орендувало місце під кіоск для продажу газет та журналів. Договір оренди було укладено 30 січня 2010 року і його термін дії завершився 27 січня 2013 року. Залізниця в односторонньому порядку вирішила не продовжувати оренду, про що надіслала повідомлення орендарю. Щоправда, лише 20 лютого 2013 року, але в термін передбачений угодою. Суд прийняв рішення на користь залізниці.

Засновниками ТОВ «Інтерпрес» є Роман Чміль та ТОВ «Експрес Мультимедіа груп», засновником якого, в свою чергу, є ТОВ «Газета «Експрес».