За 11 тисяч доларів хабаря голові сільради на Львівщині дали два роки іспитового строку

29 Січня 2014

Пустомитівський районний суд Львівської області присудив голові Миклашівської сільської ради за вимагання та одержання хабаря два роки іспитового строку і позбавлення рангу держслужбовця.

Згідно з вироком, голова сільради просив 5 тис. доларів США у жінки (чиє ім’я не повідомляється) за видачу рішення сільради про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво на території Миклашівської сільської ради. У лютому 2013 року отримав першу частину — 3 тис. дол., у серпні другу — 2 тис. дол. Натомість сільський голова “віддячив” рішенням на 10 “соток”.

Того ж серпня 2013-го сільський голова висунув вимогу до цієї пані про ще 6 тис. дол., аби було аналогічне рішення для її сестри. Гроші він отримав вже у вересні, “віддячивши” рішенням сільради на 0,1052 га.

Під час досудового розслідування начальник управління прокуратури Львівської області та хабарник підписали угоду про визнання винуватості у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України. Враховуючи передпенсійний вік голови сільради, позитивні характеристики за місцем роботи та проживання, неодноразові нагороди за сумлінне виконання службових обов’язків, хворобливий стан здоров’я, щире каяття, суд звільнив його від покарання у виді позбавлення волі на 5 років.

У вересні 2013 року ЗМІ повідомляли, що за хабар затримали сільського голову села Миклашiв Михайла Пугача.