Друзі Свідерського відсудили у “Військторгсервісу” чверть мільйона

28 Січня 2014

Концерн “Військторгсервіс” має виплатити на користь ТОВ “Піраміда-71” 218,2 тис. грн. Так 13 січня 2014 року вирішив Господарський суд Львівської області.

У рішенні мова йде про приміщення військових на Стрийській, 105 у Львові. У 2004 році Управління торгівлі Західного оперативного командування віддало приміщення торгово-побутового комплексу № 2 площею 308, 7 кв. м за цією адресою в оренду “Піраміда-71”. Утім у 2006 році рішенням господарського суду Львівської області цей договір було визнано недійсним. Вказане рішення суду залишено без змін постановами Львівського апеляційного господарського та Вищого господарського суду України.

ТОВ “Піраміда-71” звернулося до суду, аби повернути кошти, витрачені на ремонт майна. Представник “Військторгсервісу” проти позову заперечив, оскільки Управління торгівлі Західного оперативного командування дозволу на здійснення поліпшень орендованого майна позивачу не давало, проектно-кошторисну документацію не погоджувало. Окрім того, товариством було пропущено строк позовної давності.

Натомість, як встановив суд, у 2004 році “Піраміда-71” зверталося із листом про надання дозволу на переобладнання орендованого приміщення по вул. Стрийській, 105 під спортивно-більярдний клуб, виготовлення технічних умов електропостачання і проведення нової електропроводки з новим приладом обліку, виготовлення сходів на другий поверх та перепланування приміщення торгово-побутового комплексу.

У відповідь управління торгівлі повідомило, що не заперечує проти цього. Вже у 2005 році т.в.о. начальника управління торгівлі звернувся до начальника “Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки” з проханням внести зміни у свідоцтво про право власності на дане приміщення у зв’язку із проведенням перепланування, внаслідок чого змінилася площа приміщення.

Суд також вважає безпідставними посилання “Військторгсервісу” на те, що кошторис робіт не був ними погоджений так як у звіті про оцінку майна є локальний кошторис, на якому міститься погодження начальника управління Григорія Свідерського.

Сам Григорій Свідерський був повязаний із власниками “Піраміда-71”. Зокрема, одним із співвласників “Піраміда-71” був Сергій Кривонос, який відомий як співвласник ПП “Круазе”, яке тепер належить Івану Крвавичу та Григорію Свідерському.

Щодо пропущення строку позовної давності, то суд вирішив, що такий строк пропущено з поважних причин.

При винесенні рішення в частині суми, яку має повернути “Військторгсервіс” за ремонт, суд керувався результатами експертизи. Відповідно до неї, ринкова вартість невід’ємних покращень, здійснених “Піраміда-71” становить 218,2 тис. грн. Саме таку суму суд і вирішив стягнути з “Військторгсервісу”.

Згідно з ЄДР, теперішніми власниками ТОВ “Піраміда-71” є Дмитро Дольницький, Сергій Токовий та Любов Токова.

У подальшому приміщення на Стрийській, 105, яке повернуло “Піраміда-71” у 2007 році, передали в оренду ПП “Рекунс” – ще одній близькій до Свідерського фірмі. У 2011 році управління торгівлі успішно продало дане майно “Рекунсу” (тепер носить назву “Компанія “Динамік”) по 2249 гривень за квадратний метр не без допомоги Свідерського.

Прокурор Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері безуспішно намагався повернути приміщення у судовому порядку.

Власниками ПП “Рекунс” (тепер “Компанія “Динамік”) є Дзвінеслава Невойт та Володимир Кривонос. Раніше замість останнього у співвласниках була його дружина Тетяна Кривонос, однак нині вона обіймає посаду директора підприємства. Як вже повідомляли “Н.Г. Львів” вище, Тетяна Кривонос та її син Сергій Кривонос раніше були співвласниками ПП “Круазе”, яке тепер належить Івану Крвавичу та Григорію Свідерському. Ще одна власниця Дзвінеслава Невойт була зареєстрована на одну адресу із суддею Шевченківського районного суду міста Львова Петром Невойтом.