Яворівська міськрада майже рік тому заплатила аванс за сміттєвоз, однак досі його не отримала

27 Січня 2014

Господарський суд Полтавської області вирішив стягнути з ТОВ “Торгова компанія ВЛІВ” на користь Яворівської міської ради 151,5 тис. грн боргу, 49,1 тис. грн пені та 21,2 тис. грн штрафу. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, у грудні 2012 року між Яворівською міськрадою та “ВЛІВ” було укладено договір про закупівлю сміттєвозу. Ціна договору 303 тис. грн. Міськрада перерахувала компанії аванс у розмірі 151 тис. грн.

Техніку мали поставити до кінця 2012 року. Однак потім укладали ще чотири додаткові угоди, згідно з якими вносили зміни щодо терміну поставки сміттєвозу. Останній термін — до 30 червня 2013 року. Утім компанія не виконала свої зобов’язання і навіть не повернула передоплату.

Відтак суд задовольнив позовні вимоги міськради. Окрім боргу, пені та штрафу “ВЛІВ” має сплатити ще майже 4,5 тис. грн судового збору.

ТОВ “Торгова компанія ВЛІВ” зареєстрована у Кременчуку. Власниками є Василь, Людмила, Віктор Чхало та Ірина Сахнацька. Віктор Чхало входив до списку кандидатів від партії “Сильна Україна” у депутати Кременчуцької міської ради.