- NGL.media - https://ngl.media -

Стадіон «Сокіл» можуть віддати Димінському

22.01.2014 @ 08:40 в Новини

Вищий господарський суд України задовольнив [1] касаційну скаргу ТОВ “Футбольний клуб “Львів”, чим дав можливість Петру Димінському, почесному президенту ФК «Карпати» продовжити боротьбу за право оренди стадіону «Сокіл».

Колегія суддів скасувала постанову Львівського апеляційного суду та рішення Господарського суду Львівської області, згідно з якими Львівська міська рада мала право в односторонньому порядку розірвати угоду про оренду з «Футбольним клубом «Львів» і повернула справу на новий розгляд в суд першої інстанції.

Нагадаємо [2], у серпні  2013 року Господарський суд Львівської області дозволив ЛМР розірвати договір оренди нерухомого майна стадіону “Сокіл”, укладений між Управлінням комунальної власності департаменту економічної політики ЛМР та ТОВ “Футбольний клуб “Львів” у 2009 році терміном на 10 років. Передбачалось, що нежитлові приміщення стадіону на вул. Патона, 1, загальною площею 2 108,4 кв. м будуть використовуватися для організації діяльності та проведення навчально-тренувальних зборів і змагань. Проте, ще восени 2012 року працівники міськради під час перевірки побачили, що частина орендованих будівель демонтовано. В інші приміщення був відсутній доступ, бо були зачинені та із зовнішніх ознак тривалий час не використовувалися.

Ці факти підтвердились і під час розгляду апеляційної скарги. Тому суд постановив, що орендар використовує майно не за призначенням чим порушив умови договору найму, відтак орендодавець має право розірвати угоду в односторонньому порядку.

Натомість Вищий господарський суд виявив ряд недоліків в актах перевірки і вирішив, що суд  першої  та апеляційної інстанції недотримались всіх норм процесуального права, відтак є підстави для скасування їх рішень.

За даними Єдиного державного реєстру власником ФК «Львів» є компанія ”Інвестмент файненшіал менеджмент” (Віргінські острови). Ця компанія також є засновником ТОВ “Західна інформаційна корпорація”, яка володіє сайтом ZIK, що контролюється Петром Димінським, львівським бізнесменом і почесним президентом ще одного львівського футбольного клубу “Карпати”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/01/22/stadion-sokil-mozhut-viddaty-dyminskomu/

URLs in this post:

[1] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36705491

[2] Нагадаємо: http://ngl.media/2013/11/20/apelyatsijnyj-sud-ne-viddav-dyminskomu-stadion-sokil-i-vyyavyv-nezakonnyj-demontazh-miskoho-majna/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.