Немилість Мінінфраструктури до “Корпорації КРТ” вилилася у ще два позови

20 Січня 2014

ТОВ “Корпорація КРТ” братів Дубневичів отримала ще два позови: від ДП “Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал” та ДП “Укрзалізничпостач”. Щоправда, в обидвох випадках суд виніс рішення на користь корпорації.

У першому випадку Старокостянтинівський завод хотів визнати недійсним один із розділів договору як такий, що обмежує відповідальність виробника комплектуючої продукції анкеру АЗ-2. Даний договір було укладено ще у березні 2012 року, але завод лише тепер звернувся до суду. З аналогічної причини вже позивався до “Корпорації КРТ” “Гніванський завод спецзалізобетону”. І в даному випадку суд також дійшов до висновку, що вимоги Старокостянтинівського заводу є безпідставними.

Натомість у другому випадку “Укрзалізничпостач” прагнув визнати недійсним увесь договір, який був підписаний ще у грудні 2011 року, оскільки підпис від імені “Корпорації КРТ” “вчинено за допомогою факсиміле”. Однак суд звернув увагу, що матеріали справи не містять докази неправомірного використання факсиміле невідомою особою. Окрім того, сторони виконали договір, тому суд не вбачає правових підстав для задоволення позову.

З урахуванням цих судових справ, загалом “Корпорація КРТ” отримала від залізничних підприємств пять позовів, які судом не було задоволено.

ТОВ “Корпорація КРТ” зареєстрували у серпні 2011-го. Власник – ТОВ “АПП “Львівське”, яке належить братам Ярославу (народний депутат) та Богдану Дубневичам (депутат Львівської облради). За підрахунками “Н.Г. Львів”, “Корпорація КРТ” у 2012 році перемогла у тендерах на 241 млн 623,6 тис. грн.