- NGL.media - https://ngl.media -

Двох судових експетів, які нібито вирізали з аудіодоказу слова хабарника, виправдали

20.01.2014 @ 09:00 в Новини

Судових експертів, які “прикрили” хабарника – заступника начальника Держкомзему Львівської області, виправдали. Відповідний вирок [1] у кінці 2013-року виніс Личаківський районний суд Львова

У ході слідства було встановлено, що під час розслідування кримінальної справи за обвинуваченням заступника начальника Головного управління Державного комітету із земельних ресурсів у Львівській області за фактом вимагання та отримання хабарів було призначено судово-фоноскопічну експертизу, яку проводили експерти з Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Слідчі прокуратури з’ясували, що при проведенні експертизи, двоє експертів перемонтували звукозапис таким чином, що з нього зникли фрази хабарника про розмір “винагороди” та спосіб її передачі. Утім ні в ході досудового розгляду, ні в судовому засіданні не було встановлено мотиву вчинення злочину. Окрім того, була можливість неконтрольованого доступу до речових доказів як після проведення експертизи, так і до її проведення. За таких обставин обидвох експертів виправдали за відсутності у їх діях злочину.

Зазначимо, доказів хабарництва було чимало, тому факт монтажу запису не вплинув на те, щоб заступника начальника Держкомзему Львівської області таки засудили [2] до позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків строком на 3 роки. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/01/20/dvoh-sudovyh-ekspetiv-yaki-nibyto-vyrizaly-z-audiodokazu-slova-habarnyka-vypravdaly/

URLs in this post:

[1] вирок: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36506372

[2] засудили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11762624

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.