- NGL.media - https://ngl.media -

Суд визнав законною оренду кінотеатру «Дзвін», яку лобіювали депутати «свободівці»

31.12.2013 @ 08:45 в Новини

Чиновники львівської мерії не мають права оскаржувати ухвали депутатів міської ради. Зокрема, не мають права робити це працівники управління культури. В тексті постанови Галицького районного суду написано: «…оскаржень рішень Львівської міської ради управлінням культури не передбачено». На підставі цього суд відхилив скаргу Управління культури Львівської міської ради і визнав законною ухвалу [1] ЛМР від 18 липня 2013 року «Про надання в оренду нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу на вул. Шептицьких, 45».

Нагадаємо [2], влітку довкола передачі кінотеатру «Дзвін» в оренду ТОВ «Дзвін і К» точились бурхливі баталії. Депутати від ВО «Свобода», які лобіювали це питання, заявляли, що приміщення необхідно віддати приватному підприємств, яке буде вкладати в нього кошти і збереже його, а крім того, 300 кв.м з майже 800 кв. м приміщення кінотеатру, буде надано для створення музею Степана Бандери.

Міський голова виступав проти винесення ухвали на розгляд сесії, аргументуючи це тим, що під виглядом передачі кінотеатру в оренду згодом може відбутися його приватизація шляхом викупу, що суттєво зменшить прибуток міського бюджету. Ще більш принципову позицію виклала у своєму листі до депутатів Ірина Подоляк, начальник управління культури, яка заявила, що вважає недоцільним створення музею Бандери, оскільки, це буде глорифікація вождя, що притаманно так званим країнам третього світу, і прикладом є мавзолей Леніну.

Незважаючи на різку критику з боку чиновників, депутати проголосували за ухвалу і приміщення кінотеатру «Дзвін» віддали в оренду ТОВ «Дзвін і К».

Головна претензія до депутатів стосувалась того, що приміщення будуть орендувати не на конкурсній основі. Юристи управління культури вважають, що не провівши конкурс на право оренди майнового комплексу, депутати порушили свою ж ухвалу [3] № 897 «Про врегулювання питань оренди майна територіальної громади м.Львова», якою чітко врегульовано, хто має право на оренду комунального майна без конкурсу, а хто повинен виборювати його в конкурсі на комерційних засадах.

Згідно з ухвалою, право на позаконкурсну оренду мають заклади культури та мистецтва. Але під це визначення, за твердженням юристів мерії, ТОВ «Дзвін і К» не підпадає, оскільки серед кодів його економічної діяльності відсутні такі, які дали б йому право називатися підприємством у сфері культури та мистецтва.

Всі ці аргументи не було спростовані під час засідання, але суддя Юрківа О.Р. вважає, що депутати праві, просто тому, що чиновники їм підзвітні.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/31/sud-vyznav-zakonnoyu-orendu-kinoteatru-dzvin-yaku-lobiyuvaly-deputaty-svobodivtsi/

URLs in this post:

[1] ухвалу: http://www8.city-adm.lviv.ua/inteam/uhvaly.nsf/(SearchForWeb)/76A6A3B73DEB875BC2257C1A0057195E?OpenDocument

[2] Нагадаємо: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?kinoteatr_dzvin_viddali_v_orendu_vzamin_na_muzey_banderi&objectId=1289687

[3] ухвалу: http://www8.city-adm.lviv.ua/inteam/uhvaly.nsf/(SearchForWeb)/B4C36EEC4431D579C22572FA004A42C2?OpenDocument

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.