- NGL.media - https://ngl.media -

“Львівобленерго” не повертатиме в бюджет гроші, які виплатили за рішенням Європейського суду мешканцю Сокальщини

31.12.2013 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив [1] у задоволенні позову Міністерства юстиції України до ПАТ “Львівобленерго” щодо стягнення майже 8,5 тис. грн збитків, завданих державному бюджету України внаслідок виконання рішення Європейського суду з прав людини. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ще у 2006 році Сокальський районний суд Львівської області зобов’язав ВАТ “Львівобленерго” (тепер ПАТ) відновити електропостачання у будинку та сплатити на користь Василя Паращинця 3 тис. грн моральної шкоди та 91 грн судових витрат по справі. На виконання вказаного рішення судом видано виконавчий лист.

У грудні 2006 року було відкрито виконавчі провадження, аби стягнути кошти. Утім вже через тиждень вони були зупинені до закінчення дії процедури погашення, визначеної ЗУ «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу [2]».

Лише через 4 роки було закінчено виконавче провадження, оскільки обленерго таки сплатило борг. Зважаючи на тривалий строк виконання рішення Василь Паращинець звернувся до Європейського суду з прав людини із заявою. Згідно з рішенням Європейського суду, держава зобов’язалася сплатити Паращинцю 840 євро. Так як ці гроші є збитками бюджету, Мін’юст звернувся із позовом до “Львівобленерго” про стягнення зазначеної суми.

Утім суд не задовольнив позов, оскільки тривале невиконання рішення суду зумовлено дотриманням органами Державної виконавчої служби України законодавчо встановлених норм та не залежало від волі, дій чи бездіяльності “Львівобленерго”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/31/lvivoblenerho-ne-povertatyme-v-byudzhet-hroshi-yaki-vyplatyly-za-rishennyam-evropejskoho-sudu-meshkantsyu-sokalschyny/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36269474

[2] «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/ed_2013_05_15/pravo1/T052711.html?pravo=1

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.