Свідерський продав сам собі ще 360 військових “квадратів” на Татарбунарській

26 Грудня 2013

Заступнику прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері не вдалося повернути 359,40 кв.м на вулиці Татарбунарській, 14 у Львові, які були продані ТОВ “Дует-СК”. Відповідне рішення було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У вересні 2009 року “Дует-СК” стало переможцем публічних торгів на право купівлі цього нежитлового приміщення. Того ж місяця філія Управління торгівлі Західного оперативного командування нерухомість продало. Сума договору не повідомляється.

Начальником управління торгівлі був Григорій Свідерський. Він же є співвласником ТОВ “Дует-СК”.

Прокурор вимагав визнати договір недійсним з тих підстав, що від імені філії управління договір купівлі-продажу укладено особою, яка не мала на момент вчинення правочину достатньої цивільної дієздатності, а також в силу порушення законодавства станом на час його укладення.

Суд дійшов до висновку, що майно продали за волею власника, але з порушенням порядку відчуження державного майна. Утім прокуратура пропустила строк позовної давності та не навела жодних причин поважності його пропуску. А відтак у задоволенні позову було відмовлено.

Григорій Свідерський також продав своїй фірмі приміщення у Самборі, Бродах та на вулиці Стрийській у Львові. В усіх випадках прокуратура програла суди.