Кінець “анкерного монстра”

Дітище братів Дубневичів банкрутує
26 Грудня 2013

ffffffffffffffffДітище братів Дубневичів банкрутує. Сталося те, що прогнозували “Н.Г. Львів” рік тому. У листопаді Господарський суд Харківської області порушив справу про банкрутство ТОВ “Східні колійні системи”, яке раніше носило назву “Корпорація Колійні ремонтні технології”.

Цю компанію Ярослав та Богдан Дубневичі зареєстрували у 2004 році. Завдяки патентам на різні деталі для скріплення рейок, які Дубневичі “винаходили” разом із Михайлом Костюком, компанія отримувала мільйонні замовлення від залізниці.

Однак в 2011 році справи пішли на спад. У Єдиному державному реєстрі судових рішень є чимало згадок про ухилення від сплати податків службовими особами “Корпорації колійні ремонтні технології”: “Умисні дії головного бухгалтера та директора за попередньою змовою з “особа 4” призвели до фактичного ненадходження податків на загальну суму 4 млн 43 тис. 686 грн, що є особливо великим розміром”. Бухгалтер померла, проти директора кримінальну справу також закрили, податки доплатили.

Корпорацію Колійні ремонтні технології”, за якою тягнувся брудний шлейф, Дубневичі продали на початку 2013-го. Якраз незадовго до того, як до офісу одного з братів увірвалися працівники СБУ з планами провести обшук даної фірми. Це, звичайно ж, лише співпадіння ;).

Після продажу “Корпорація Колійні ремонтні технології” змінила прописку на Харків і стала називатися “Корпорація Східні колійні системи”. Тепер із назви зникло також слово “корпорація”. Директором та одноосібним власником став Іван Радик, який займається тим, що ліквідовує бізнес.

СКС

Така ж участь чекала і на “Східні колійні системи” (далі “СКС”). Почалося все весною цього року. Невідомий нам приватний підприємець (прізвище в судовому реєстрі не повідомляється) подав позов до “СКС”, щоб стягнути відносно невеликий борг — 363 тисячі гривень. Відповідачами по справі проходили також й інші фірми: “Калина-Восток”, “Калина-Тернопіль” та “Калина-Харків”, у яких Іван Радик є або власником, або співвласником.

Вищезгадані компанії насправді не створювали борг на 363 тисячі. Ще одна компанія Радика “Мед-Вейс” не розрахувалася з приватним підприємцем за юридичну допомогу. У судовому рішенні повідомляється, що за цю фірму поручилися два приватні підприємства “Екоенергобуд” та “Аеромакс-Сервіс”, де власником є незмінний Іван Радик. Але і вони не повернули грошей. Натомість 31 січня 2013 року уклали договори поруки з “СКС”, “Калина-Восток”, “Калина-Тернопіль” та “Калина-Харків”. А відтак, приватний підприємець забажав грошей вже від них, і суд його в цьому підтримав.

11 листопада 2013 року суд порушив справу про банкрутство “СКС”.

Абсурд полягає в тому, що ТОВ “Східні колійні системи”, яке в минулому виграло тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн, не змогло повернути 363 тисячі гривень.

Наскільки “успішне” підприємство продали Дубневичі ліквідатору з Харкова стане відомо вже зовсім скоро, коли в судових рішення оприлюднять інформацію про всі борги.

А тим часом “Н.Г. Львів” хочуть ще раз нагадати Ярославу Дубневичу його ж слова у Львівській газеті”, що “основною вимогою до нових власників підприємства на момент продажу було збереження робочих місць, щоб жителі Львівщини й надалі працювали, й отримували заробітну платню. Однак, коли навколо підприємства почало коїтися щось незрозуміле з відкриттям кримінальних справ, нові власники відмовилися виконувати цю вимогу. Нині підприємство призупинило роботу, а всі 756 його працівників опинилися на вулиці”.

Олександра Губицька