- NGL.media - https://ngl.media -

Будівництво каналізаційних очисних споруд в Самборі подорожчало на понад мільйон гривень

24.12.2013 @ 13:01 в Новини

Департамент житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовив будівництво каналізаційних очисних споруд в Самборі (третя черга) за 20 млн 365,1 тис. грн у Корпорації “Енергоресурс-Інвест”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Закупівлю в одного учасника чиновники обгрунтовували нагальною потребою. “На сьогоднішній день на території існуючих каналізаційних очисних споруд частина полів фільтрації повністю затоплена, споруди механічної очистки повністю зношені та знаходяться у неробочому стані. Крім того, продуктивність існуючих каналізаційних очисних споруд не відповідає реальній витраті стічних вод, що потребують очистки. Це призводить до низьких параметрів очистки, які не відповідають нормативним вимогам та спричиняє забруднення р. Стрв’яж (басейн р. Дністер)”, – йдеться у документі.

Корпорацію “Енергоресурс-Інвест” обрали тому, що вона “запропонувала найнижчу ціну з числа тих, що подавали пропозиції для моніторингу та найкоротший термін для проведення робіт”.

Зазначимо, що ці ж роботи минулого року головне управління житлово-комунального господарства ЛОДА замовляло за 19,2 млн грн у ТОВ “Західенергомонтаж”. Тоді проводили відкриті торги. Однак, схоже, з фінансуванням робіт не склалося. На момент проведення тендеру начальником управління-замовника був Ігор Цейтлін, який раніше входив до числа співвласників “Західенергомонтажу” (до липня 2011 року). Після зміни структури ЛОДА, головне управління ЖКГ фактично стало Департаментом ЖКГ. І тепер керівником є Ігор Базарник.

Згідно з ЄДР, власниками корпорації “Енергоресурс-Інвест” є чотири компанії: ТОВ “Енергоресурс-Львів” (40%), НВП “Енергоцентр” (10%), НВП “Енергокомплект” (40%) та ПП “Бізнес солушнс” (10%).

“Енергоресурс-Львів” заснували Роман Бачевський, Іван Ніронович, Володимир Панасюк, Іван Третяк, НВП “Енергоцентр”, Державна інноваційна фінансово-кредитна установа і Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка. Ті ж Третяк, Ніронович, Бачевський спільно з Марією Зинюк та Володимиром Супруном є власниками “Енергоцентру”. У тому ж складі, окрім Супруна, спільно з СУП ВАТ “Енергоресурс” вони є власниками “Енергокомплекту”. Одноосібним власником “Бізнес солушнс” є Назар Ніронович.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/24/budivnytstvo-kanalizatsijnyh-ochysnyh-sporud-v-sambori-podorozhchalo-na-ponad-miljon-hryven/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.