- NGL.media - https://ngl.media -

Ахметов може віддавати свій 70-мільйонний борг держпідприємству протягом 20 років – апеляційний суд

24.12.2013 @ 09:30 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд не задовольнив [1] апеляційну скаргу ДП “Вугілля України”, а відтак ПАТ “ДТЕК Західенерго” може повертати 69,6 млн грн боргу, пеню в розмірі 3 млн грн та понад мільйон гривень 3% річних протягом двадцяти років рівними частинами щомісячно. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Вугілля України” просило суд встановити для виплати боргу лише два роки, по жовтень 2015-го, адже указом президента передбачено ліквідацію держпідприємства “Вугілля України” не пізніше 2015 року. На виконання зазначеного документу Міністерством енергетики та вугільної промисловості було прийнято наказ “Про затвердження Плану ліквідації державного підприємства “Вугілля України”, який передбачає ліквідацію до кінця 2015 року.

Утім судді вирішили, що цих двох документів недостатньо,і “не подано доказів здійснення заходів, які передують ліквідації і вимагають необхідності термінового стягнення коштів від кредиторів”. У постанові суду також зазначено, що “ДТЕК Західенерго” сумлінно виконує рішення суду про стягнення з нього боргу. Окрім того, єдиним джерелом отримання доходів цього підприємства є реалізація виробленої електроенергії, прибутковість якої залежить насамперед від встановлення державними органами на ринку електричної енергії відповідних умов.

Як вже повідомляли [2] “Наші гроші”, загалом мова йде про 700 мільйонів гривень боргу “Західенерго” перед “Вугіллям України”. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/24/apelyatsijnyj-sud-pidtverdyv-scho-ahmetov-mozhe-viddavaty-svij-bahatomiljonnyj-borh-derzhpidpryjemstvu-protyahom-20-rokiv/

URLs in this post:

[1] не задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36092400

[2] повідомляли: http://nashigroshi.org/2013/12/04/sudy-dozvolyly-ahmetovu-povernuty-derzhkompaniji-borh-u-700-miljoniv-azh-cherez-20-rokiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.