З виділених на ремонт «Високого замку» 618 тисяч «зайво» витраченими виявились 600 тисяч (ДОПОВНЕНО)

12 Грудня 2013

Управлінням капітального будівництва Львівської міської ради прийнято до оплати завищені ПП «Арх-Буд Альянс» обсяги та вартість виконаних робіт по об’єкту «Реконструкція та організація території парку «Високий замок», внаслідок чого зайво витрачено коштів у сумі 599,7 тис. грн. Матеріали ревізії передано до Львівського МУ ГУ МВС України у Львівській області. Про це повідомляє Державна фінансова інспекція, пишуть “Наші гроші”.

За даними «Вісника державних закупівель», Управління капітального будівництва Львівської міськради укладало з цієї фірмою лише одну угоду на ремонт парку «Високий замок» у 2008 році. За результатами тендеру була зафіксована ціна робіт 618,1 тис грн. Як розповів в коментарі «Н.Г. Львів» Ігор Фалюта, начальник управління капітального будівництва, тоді були виконані роботи з облаштування зовнішнього освітлення та частковий ремонт паркових доріжок.

У 2009 році освітлення парку було передано на баланс КП «Львівсвітло», яке займалось його обслуговуванням. Проте у 2010 році його довелось переробляти – електричні кабелі просто порвались. Згідно з новим проектом, кабелі проклали під землею. На ремонт парку (освітлення, відновлення усіх доріжок, встановлення лавочок, дитячих майданчиків) з міського бюджету було виділено додаткових 1 млн грн. Роботи виконало ПП «Марс».

Ігор Фалюта підтвердив, що інспектор ДФІ, під час позапланової перевірки у 2013 році не знайшов ознак робіт виконаних у 2008. Проте також не взяв до уваги акт про передачу майна на баланс КП «Львівсвітло», який підтверджує роботи виконані згідно з тендерної документацією. За словами начальника управління, юристи вже оскаржили складений ДФІ акт про порушення. Слухання справи повинно було відбутися цього тижня, проте через відсутність інспектора, який проводив перевірку, його відклали. Дата засідання наразі невідома.

Засновником ПП «Арх-Буд Альянс» на той момент був Андрій Будулич. У 2012 році він самовисуванцем балотувався до парламенту по одному з львівських округів.