- NGL.media - https://ngl.media -

Львів’янин Голіусов запатентував звичайні господарські рукавички

04.12.2013 @ 09:00 в Новини

рукавички 1 [1]25 листопада 2013 року Український інститут промислової власності зареєстрував патент на промисловий зразок “рукавички” авторства Дмитра Голіусова.

Згідно з інформацією у інтерактивній базі “Промислові зразки, зареєстровані в Україні”, мова йде про шість варіантів рукавичок. Ззовні вони нічим не відрізняються від гумових господарських рукавичок, якими користуються ледь не у кожному домі. Допомогу в оформленні патенту надавала та ж львівська фірма “Формула-Брок”.

рукавички 2 [2]Львів’янин Дмитро Голіусов має 12 патентів на промислові зразки: паливний брикет, планшетні комп’ютері, шуруп, респіратор, респіраторну маску, різальний диск, двигун, роликові опори. Його брат Кирило має 24 патенти: на корки, зубочистку, комплект упаковок для клею, ковпачки з розпилювачами, утримувач корків, світильники.

Зазначимо, що у компанії львівських “винахідників” з’явилися конкуренти. Так, Олександр Ходоровський з Києва у листопаді 2013 року також став власником патентів на промисловий зразок “зубочистка” та двох зразків “рукавичка захисна господарська”.

Імпортери при увезенні на територію України товарів, які будуть схожими за зовнішніми ознаками із запатентованими промисловими зразками, повинні мати договір або ліцензії на право ввезення таких товарів, підписані або видані від імені власників патентів.

Довідка

Зміст промислового зразка складає не технічне рішення, а художньо-конструкторське рішення виробу, що формує його зовнішній вигляд.

З переліком об’єктів права інтелектуальної власності, включених до митного реєстру, можна ознайомитися тут [3]. Рукавички до цього переліку ще не включені.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/12/04/lvivyanyn-holiusov-zapatentuvav-zvychajni-hospodarski-rukavychky/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/12/рукавички-1.png

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/12/рукавички-2.png

[3] тут: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/100237.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.