Депутат Тістик проголосував за те, щоб його фірма і надалі орендувала землю в міста

04 Грудня 2013

Львівська міська рада ухвалила надати ТОВ “СВ” земельну ділянку площею 0,4511 га на вул. Гетьмана І. Мазепи, 25-а-25-б в оренду терміном на 10 років.

Ділянку дали для обслуговування вже існуючого там торгово-розважального комплексу. Як повідомляли “Н.Г. Львів”, фірма “СВ” належить двом братам-свободівцям: Володимиру Тістику, депутату Львівської облради, та Ярославу Тістику, депутату Львівської міської ради.

Саме товариство “СВ” прославилося у Львові тим, що самовільно здійснило реконструкцію вже існуючої будівлі на згаданій ділянці на вулиці Гетьмана І.Мазепи, 25-б, внаслідок чого 126,5 кв. м перетворилися на 612,3 кв. м. Фірма активно судилася з міськрадою, аби визнати за собою право власності вже на збільшену уп’ятеро будівлю, однак наразі безрезультатно. 22 листопада 2013 року Вищий господарський суд України ухвалив повернути їх касаційну скаргу.

Ганебне самочинне будівництво депутатів Тістиків не завадило тому, аби їх колеги-депутати проголосували “за” фактичне продовження терміну оренди землі. Сам Ярослав Тістик також проголосував “за”.

Зазначимо, що це продовження договору оренди потім може слугувати на руку в суді депутатам Тістикам. У подібних випадках судді не один раз робили висновок: раз землю надали під уже розбудоване нерухоме майно, то цим фактично визнали право власності на нерухомість за порушниками.