Різдво у центрі Львова коштує два з половиною мільйони

28 Листопада 2013

Львівська міська рада отримає від проведення різдвяного ярмарку 9 573 грн 23 коп. Саме стільки заплатить ТОВ “Львівські ярмарки” за користування окремими конструктивними елементами благоустрою з 12 грудня 2012 року по 19 січня 2014 року. Про це повідомляється у відповіді міськради на запит “Наших грошей. Львів”.

Разом з тим за оренду будиночка учасник ярмарку платитиме ТОВ “Львівські ярмарки” або 16 тис. грн (якщо торгує сувенірною продукцією), або 25 тис. грн (якщо гастрономією). Постійним учасникам ярмарку дають знижки, а тому плата становитиме 15 і 20 тис. грн відповідно.

Цього року для ярмарку на площі Ринок та проспекті Свободи встановлять 151 будиночок. Один з них безкоштовно надають для благодійної крамнички комісії у справах молоді Львівської архиєпархії УГКЦ. Відтак, за найскромнішими підрахунками (за умови третини будиночків з гастрономією та участі усіх постійних учасників) товариство отримає 2,5 млн грн.

Однак не всі ці кошти товариство кладе собі у кишеню. Представник “Львівських ярмарків” Ольга Гренюх повідомила “Н.Г. Львів”, що вони несуть багато витрат.

Встановлення дерев’яних будиночків, їх поточний ремонт та демонтаж445 тис.грн
Ілюмінація будиночків (понад 10 тисяч LED-ламп)180 тис. грн
Зовнішнє оформлення ярмарку47 тис. грн
Електроенергія250 тис. грн
Цілодобова охорона та відеонагляд145 тис. грн
Прибирання території, вивіз сміття та санітарно-гігієнічне забезпечення105 тис. грн
Зарплата обслуговуючого персоналу.200 тис. грн
Зерігання дерев’яних будиночків у складських приміщеннях протягом року250 тис. грн
Культурна програма130 тис. грн
Оренда конструктивних елементів10 тис. грн
ЗАГАЛОМ1 млн 762 тис. грн

У таблиці вказано приблизні дані. Сюди не входить оренда офісу протягом року та соціальні, благодійні ініціативи.

Засновником ТОВ “Львівські ярмарки” (раніше “Стандарт-меблі”) є Віктор Олянишен (25%), Ігор Фіняк (25%) та Роман Кедик (50%).

Роман та Наталія Кедики також є власниками ТОВ “НВФ “ВІКОС”, яке встановлює на площі Ринок льодову ковзанку. Місто від цього отримує приблизно 14 тис. грн. Раніше серед співвласників “ВІКОС” був Олександр Веремеєнко, бізнес-партнер нардепа Ігоря Кривецького, та Ольга Філатова-Кривецька, дружина нардепа. Наталія Кедик також була бізнес-партнером Ігоря Кривецького та Олександра Веремеєнко у ТОВ “Узлісся”.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, ТОВ “Львівські ярмарки” було визначено організатором різдвяного ярмарку згідно з рішенням виконкому ЛМР N733 від 19 вересня 2013 року. “Львівські ярмарки” також облаштовують на проспекті Свободи льодовий будинок, який діятиме до 16 березня 2014 року.