Панораму Львова зіпсували ті ж люди, які засвітилися у скандалі з брюховицькими землями

28 Листопада 2013

До зведення багатоповерхівки, яка псує панораму історичного Львова, причетні фірми, які прославилися через скандал з продажем 18 га рекреаційного лісу у Брюховичах.

ТОВ “Личаківбуд”, яке звело житлову новобудову на вулиці Личаківській, 33а у Львові, має двох власників: ПАТ “Компанія з управління активами “Карпати-Інвест” та підприємство “Бест” у формі ТОВ. Останнє має більшу частку у статутному фонді, майже 56,9%.

З кінця 2011 року власником підприємства “Бест” є кіпрський офшор “Леонік лімітед”. Директор “Бесту”, і до кінця 2011 року співвласник підприємства Сергій Свідніцький також є співвласником ТОВ “Лазурит-007”. Окрім того, згідно з ЄДР, підприємство “Бест” також є у числі засновників ТОВ “Самгородок”.

Товариства “Самгородок” та “Лазурит-007” відомі тим, що викупили рекреаційні землі в Брюховичах у “Буддизайну” та “Новобуддизайну”. У 2004 році Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у лісництва 18 га рекреаційних земель, а потім продала їх у 2008 році “Буддизайну” та “Новобуддизайну” по 2,9 та 3 тисячі гривень за “сотку”. Ці компанії перепродали землю далі.

Попри те, що землі вилучили незаконно, прокуратура через суди не може забрати наділи від цих добросовісних набувачів. У жовтні 2013 року нові власники земель розпочали вирубку лісу та забудову котеджами.