Свідерський продав майно “Військторгсервісу” знайомій фірмі по 281 долар за “квадрат”

26 Листопада 2013

Філія Управління торгівлі Західного оперативного командування Концерну “Військторгсервіс” в кінці 2011 року продала ПП “Рекунс” приміщення торгово-побутового комплексу у Львові на вулиці Стрийській, 105 по 2249 гривень за квадратний метр. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області.

Приміщення на Стрийській має загальну площу 331,2 кв.м. Заступник прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері звернувся до суду, аби визнати договір купівлі-продажу цього приміщення ПП “Рекунс” недійсним.

За твердженням прокуратури, начальник філії Управління торгівлі Західного оперативного командування Григорій Свідерський продав майно на підставі листа-розпорядження начальника Головного управління торгівлі Тилу Міноборони від 12 листопада 2004 року, який своєю чергою діяв на підставі довіреності Міністерства оборони України. Утім вже у 2005 році ця довіреність була визнана недійсною та відкликана. Окрім того, продаж не було погоджено з Фондом державного майна України.

Натомість судді зробили висновок про відсутність порушень. Мовляв, дозвіл на продаж нерухомості було надано листом-розпорядженням, і вони не встановили будь-яких застережень щодо строку дії чи реалізації цього розпорядження. Щодо довіреності, завдяки якій і з’явився цей лист, то скасування цього документу не скасовує видані на його підставі дозволи.

Відсутність погодження Фонду держмайна судді також “виправдали”. Як відомо, відповідне погодження вимагають згідно з порядком, який був затверджений Кабміном у 2007 році. Незважаючи на те, що приміщення продали у 2011 році, колегія суддів вирішила, що прокуратура не може посилатися на порушення даного порядку, оскільки дозвіл (тобто лист-розпорядження) був наданий у 2004 році, коли цього порядку ще не існувало.

З цих причин колегія суддів у складі Юлії Сухович, Мирослава Петрашко та Ростислава Матвіїва відмовила прокуратурі у визнанні недійсним договору кіпівлі-продажу нерухомості на Стрийській.

ПП “Рекунс” нині перейменовано у ПП “Компанія “Динамік”. Власниками є Дзвінеслава Невойт та Володимир Кривонос. Раніше замість останнього у співвласниках була його дружина Тетяна Кривонос, однак нині вона обіймає посаду директора підприємства. Тетяна Кривонос та її син Сергій Кривонос раніше були співвласниками ПП “Круазе”, яке тепер належить Івану Крвавичу та Григорію Свідерському.

Як вже повідомляли “Наші гроші. Львів”, Івану Крвавичу та Григорію Сідерському також належить фірма “Дует-СК”. Їй Свідерський, як начальник філії Управління торгівлі Західного оперативного командування, продав три приміщення “Військторгсервісу”.

Ще одна власниця ПП “Рекунс” (теперішня назва “Компанія “Динамік”) Дзвінеслава Невойт була зареєстрована на одну адресу із суддею Шевченківського районного суду міста Львова Петром Невойтом.

невойт