- NGL.media - https://ngl.media -

«Стрийський лісгосп» не зміг повернути гроші, переплачені за фотографії Януковича фірмі київського депутата

21.11.2013 @ 08:45 в Новини

Через два роки після гучного корупційного скандалу [1] з закупівлею портретів Януковича на 15 мільйонів гривень для українських лісництв, виявилось, що кошти так і не повернулись в бюджет – залишились на рахунку ТОВ «О.П.С.», підприємства, в якого лісництва закуповували герби та фото Януковича за вказівкою керівництва Держагенства лісових ресурсів.

Державне підприємство «Стрийське лісове господарство» спробувало провернути частину коштів, оскільки раптом з’ясувало, що вартість сувенірної продукції, яку вони у 2011 році закупили майже за 80 тис. грн насправді становить  менше 38 тис. грн.

Згідно з матеріалами справи, ДП «Стрийський лісгосп» у квітні 2011 року підписав угоду з ТОВ «О.П.С.» на закупівлю сувенірів: «Герб лісу» (великий і малий) у кількості 74 штук і «Фото Президента» (велике та мале) у кількості 35 штук. За все це заплатив 79,8 тис грн. А у серпні цього ж року КРУ у Львівській  області провело на підприємстві перевірку і з’ясувало, що реальна вартість даної продукції становить 37,7 тис. грн – таку оцінку надав Закарпатський краєзнавчий музей.

Відтак, «Стрийський лісгосп» у суді заявив, що через штучне та необґрунтоване завищення вартості сувенірної продукції, ТОВ «О.П.С.» завдало підприємству збиток на суму 42,1 тис. грн. Проте Господарський суд міста Києва відмовив [2] у задоволені претензій, оскільки «…визначення вартості товару здійснювалось сторонами свідомо та за власним волевиявленням».

На момент укладання оборудки співвласником ТОВ “О.П.С.» був депутат Києво-Святошинської ради Святослав Крижевич. Сьогодні, згідно з Єдиним державним реєстром, засновником підприємства є компанія «Амастон інк.», зареєстрована на Сейшельських островах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/11/21/stryjskyj-lishosp-ne-zmih-povernuty-hroshi-pereplacheni-za-fotohrafiji-yanukovycha-firmi-kyjivskoho-deputata/

URLs in this post:

[1] скандалу: http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/9/6474196/

[2] відмовив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/35242362

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.