Шведська компанія ABSOLUT заборонила Львівському лікеро-горілчаному заводу використовувати свою назву

21 Листопада 2013

абсолютКиївський господарський суд заборонив «Львівському лікеро-горілчаному заводу» використовувати назви «Львівський абсолют» та «Absolute Lvov» для продукції заводу. Суд визнав, що використання львівським заводом цих назв є таким, що «… вводить в оману стосовно особи, яка виробляє товар».

Державні свідоцтва №133176 та № 133175 на право використання цих знаків, що були зареєстровані Державною службою інтелектуальної власності України 27 грудня 2010 року і належать ЗАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод», з листопада 2013 року є недійсними. Натомість назву «ABSOLUT» внесуть у список Добре відомих знаків в Україні, що означатиме неможливість використання її іншими виробниками.

Це вже не перша претензія шведської компанії до Львівського горілчаного заводу. В листопаді 2012 року Антимонопольний комітет України оштрафував підприємство на 100 тис. грн за недобросовісну конкуренцію – використання позначення «ABSOLUT» і дизайну пляшки, який раніше почав використовувати шведський виробник алкоголю компанія  Absolut Company Aktiebolag. Тоді компанії уклали мирову угоду, а львівський завод вилучив продукцію з таким маркуванням.

На сайті заводу, серед представленої продукції, відсутня горілка зі шведською назвою, але виглядає на те, що від шведського дизайну завод ще не готовий відмовитись.

99,4 % акцій ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» належить генеральному директору підприємства Івану Охабському.