Суд зобов’язав ЛАЗ відремонтувати проданий Донецьку автобус

20 Листопада 2013

ТОВ “Львівські автобусні заводи” зобов’язане виконати умови договору і відремонтувати автобус, який продало комунальному комерційному підприємству Донецької міськради “Донелектроавтотранс”. Про це йдеться у постанові Київського апеляційного господарського суду.

“Донелектроавтотранс” придбало автобус у ТОВ “Львівські автобусні заводи” у 2012 році. Договір підписали на початку року, однак автобус, про який йде мова, передали у серпні. Відповідно до умов договору “Львівські автобусні заводи” надає гарантію в цілому на товар терміном на 24 місяця без обмеження пробігу. Термін виконання гарантійного ремонту не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня звернення покупця або за згодою сторін в інший термін.

Вже у листопаді 2012 року у автобуса зламався двигун внутрішнього згоряння. Попри звернення “Донелектроавтотрансу” до заводу автобус не поремонтували.

У суді представник ТОВ “Львівські автобусні заводи” стверджував, що згідно з додатком до договору, “Донелектроавтотранс” при виникненні несправності повинно було звернутися до сервісного підприємства “ЛАЗ”, а тому “Львівські автобусні заводи” не зобов’язане проводити гарантійний ремонт.

Проте, колегія суддів встановила, що такі доводи ЛАЗу суперечать зібраним доказам. Зокрема, згідно з отриманими документами, “Львівські автобусні заводи” надали ексклюзивне право на гарантійне сервісне обслуговування та ремонт транспортних засобів ЛАЗу у Донецькій області ТОВ “Бус-сервіс”. “Донелектроавтотранс” звертався і до “Бус-сервіс” з листом про проведення гарантійного ремонту автобусу.

Власниками ТОВ “Львівські автобусні заводи” є акцiонерна компанiя “Мерибенi Енерджi Корпорейшин”, корпорація “Євротрак Технолоджіс”, Сіті транспорт констракшн інвестментс“, компанія “Артіваль Лімітед” та Ігор Чуркін.