Попри хитрі умови договору міськрада вже виплатить 40 мільйонів боргу перед “Балтом Україна”

20 Листопада 2013

Управління капітального будівництва Львівської міськради виплатить 40,6 млн ТОВ “Балтом Україна”. Відповідне рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

“Балтом Україна” у 2010 році отримало від управління капітального будівництва міськради підряд на реконструкцію вул. Городоцької (від вул. Кульпарківської до межі міста). Сума договору — майже 60 млн грн.

Компанія виконала роботи, однак представники міськради не підписувати акти виконаних робіт і не виплатили усі кошти. Борг за роботи становить 38,6 млн грн. Ще 2 млн грн – 3% річних.

Представник міськради у судовому засіданні заперечив проти позову, тому що в п. 5.4. договору вказано, що розрахунки за виконані роботи проводяться тільки в межах бюджетних призначень та при умові поступлення коштів на рахунок замовника по даному об’єкту. А так як гроші на рахунок управління капітального будівництва не поступали, то і не має підстав для проплати.

Натомість суддя заперечив, що такі умови оплати виконаних робіт суперечать законодавству, оскільки “поступлення грошей на рахунок замовника” може взагалі ніколи не настати. Відтак суддя вирішив, що управління капітального будівництва має повернути заборговане. Також УКБ заплатить 68,8 тис. грн судового збору.

Власниками “Балтом Україна” є Віктор Ідіятов, Михайло Козак, Мілан Ягош і данська компанія Інреко А/С.