Прокуратура виселяє “Львівський тютюн” з ділянки у “Личаківському парку”

19 Листопада 2013

Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора Личаківського району Львова і зобов’язав ТОВ “Львівський тютюн” звільнити земельну ділянку загальною площею 0,0017 га на вул. Личаківській-Пасічній шляхом демонтажу встановленої ними малої архітектурної форми. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні вказано, що “Львівський тютюн” з 2010 року орендує в міськради ділянку площею 0,0017 га, яка знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Личаківська – вул. Пасічна для обслуговування малої архітектурної форми. Договір було укладено на два роки. Однак у липні 2012 році, згідно з додатковою угодою, оренду продовжили до 15 грудня 2016 року.

У 2013 році Державна інспекція сільського господарства у Львівській області провела перевірку дотримання вимог земельного законодавства. За результатами було складено акт, в якому вказано, що на земельній ділянці, яка надана ТОВ “Львівський тютюн” функціонує мала архітектурна форма, однак діяльність у ній здійснює ТОВ “Волиньтабак”. Окрім того, ця ділянка входить в межі земельної ділянки пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Личаківський парк”, межі якого затверджені ухвалою Львівської міської ради від 1 березня 2012 року.

Прокурор звернувся до суду, тому що мала архітектурна форма знаходиться на земельній ділянки без достатніх правових підстав, оскільки “Львівський тютюн” не отримав від міськради дозволу на розміщення закладу торгівлі в межах природно-заповідного фонду, а договір оренди землі та додаткова угода є неукладеними, оскільки не зареєстровані у визначеному порядку.

Суд зауважив, що прокурор та інспекція не надали суду жодних планово-картографічних матеріалів, які б містили границі територій і об’єктів природно-заповідного фонду, а відтак, не доведено, що спірна земельна ділянка знаходиться в межах земель парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Личаківський парк”.

Однак, враховуючи те, що договір оренди землі та додаткова угода не пройшли державної реєстрації, а відтак є неукладеними, суд вирішив задовольнити позовні вимоги прокурора. ТОВ “Львівський тютюн” має демонтувати малу архітектурну форму за власний рахунок. Рішення господарського суду ще може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Засновником ТОВ “Львівський тютюн” є ТОВ “Вересень-3”, власниками якого є Антон Сухомлин та Михайло Мамут.