Львівська мерія заплатить сто сорок п’ять тисяч гривень велотуристам лише в наступному році

18 Листопада 2013

Львівський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ГО «Клуб велотуристів друзів природи «Рух» до Львівської міської ради про негайну виплату заборгованості у розмірі 195 тис. грн. І дозволив мерії здійснити оплату в наступному році.

Як вже повідомляли «Н.Г. Львів» мерія Львова не розрахувалась в повному обсязі  з громадською організацією за розробку технічного завдання з ознакування міста та створення фільму на CD. Клуб виступав партнером мерії в проекті «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у Львові», що був відбувся на 90% за кошти гранту Європейського Союзу (683 тис. євро) ще у 2010 році.

Проект здійснювався в чотири етапи і тепер представники Клубу вимагають оплатити останню частину. З матеріалів судових справ випливає, що мерія була незадоволена якістю виконаних робіт і навіть намагалась через суд розірвати угоду. Проте, як стверджували на засіданнях представники ГО, чиновники не повідомляли їм про суть претензій, наприклад, акт про виконаних робіт щодо останнього етапу не підписали лише тому, що він не відповідав формі необхідного документообігу. Справа дійшла до Вищого господарського суду, який у квітні 2013 року прийняв постанову на користь велотуристів. Але мерія звернулась до суду першої інстанції про відтермінування погашення заборгованості до 1 жовтня 2013 року. А потім ще раз – до 12 травня 2014 року. Суд двічі дозволив відтермінування з огляду на «тяжке фінансове становище мерії» і процедурні питання щодо внесення змін до міського бюджету.

Апеляційний суд залишив в силі дане рішення, оскільки суду було представлено лист Департаменту гуманітарної політики ЛМР про те, що в міський бюджет на 2014 рік закладено кошти на погашення заборгованості перед громадською організацією, щоправда, у розмірі 144 тис 832 грн, де враховано лише суму основного боргу, але не сплату пені та судових зборів.