Представники Shell в Україні будують АЗС на Липинського без дозволів

14 Листопада 2013

У Львові на вулиці Липинського, навпроти автосалону “Форд”, розпочалось будівництво автозаправної станції. Однак, належної документації та дозволів забудовник не має. Про це повідомляє прес-служба міської ради Львова.

Як розповіли в департаменті містобудування, земельна ділянка площею 0,15 га належить ТОВ “Інвест – Регіон”. Ця фірма зверталася в управління архітектури для надання містобудівних умов на будівництво та реконструкцію АЗС. “Нами було підготовлене роз’яснення, що розміщення тут заправки суперечить генеральному плану міста, а також ухвалі міської ради, якою затверджена схема розміщення АЗС. Також тут знаходяться озеленені території. Однак, роботи все-таки розпочали”, – зазначив заступник начальника управління архітектури Олесь Лужецький.

За його словами, сьогодні на місці заливають фундамент та будують підпірну стіну. Департамент містобудування, відповідно до повноважень, звертатиметься до інспекції Держархбудконтролю із проханням здійснити перевірку законності робіт. Якщо інспекція виявить, що АЗС будують без погоджень, після звернення в суд підприємство можуть зобов’язати привести ділянку до попереднього стану.

Власниками ТОВ “Інвест – Регіон” було вказано ТОВ “Альянс Холдинг”. Це товариство на сайті “Шелл” в Україні вказане як компанія з управління та експлуатації мережі АЗС.