Міністерство оборони спробувало повернути свиноферму, яку продав Свідерській і програло

08 Листопада 2013

Господарський суд Львівської області визнав законним продаж приміщень  свиноферми по вулиці Шевченка у Львові. Свиноферма знаходилась в межах військового містечка. Сьогодні офіційна адреса проданого майна – село Рясна-Руська. У 2008 році нежитлові приміщення, загальною площею 2 581 кв. м, були продані з аукціону  за ціною 620 тисяч гривень приватному підприємству «Кардинал».

Військова прокуратура в інтересах Міністерства оборони України і концерну «Військторгсервіс» вимагала визнати недійсним договір купівлі-продажу між Концерном та ПП «Кардинал» на підставі того, що Міноборони не давало дозволу на продаж приміщень, а угода була підписана особою, яка перевищила свої повноваження.

Угоду підписав тодішній началькик Управління торгівлі Західного оперативного командування Концерну “Військторгсервіс” Григорій Свідерський. Як вже повідомляли «Н.Г. Львів», Свідерський за час перебування на цій посаді продав певну кількість військового майна, яке сьогодні прокуратура намагається повернути з перемінним успіхом. Протягом 2007-2008 років концерн «Військторгсервіс» продав нерухомого майна на 1 млн 864 тис. грн.

Повернути приміщення свиноферми не вдалось. Суд підтвердив, що Свідерський діяв в межах своїх повноважень. А щодо відсутності дозволу Міноборони на відчуження майна, то суд вважає, що оскільки міністерство прийняло оплату за договором купівлі-продажу, то це означає його схвалення.

Власниками ПП «Кардинал» є Тамара та Наталія Денисенко і Володимир Валявка, львів’янин, який є депутатом Рівненської міської ради від ВО «Свобода». Він також є президентом рівненського міні-футбольного клубу “Кардинал-Рівне”.