Львівських військових нагріє бізнес-партнер нардепа Васюника

29 Жовтня 2013

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина району Міністерства оборони України за результатами тендерів уклало низку угод з приватними структурами на постачання пари та гарячої води загалом на 5 млн 41 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель,

Зокрема, на відкритих торгах на постачання пари та гарячої води для військових містечок № 38 та № 26 перемогло ПП “Енергія Захід”, яке отримає майже 2 млн 376 тис. грн. У протоколі розкриття пропозицій вказано, що “Енергія Захід” пропонувала свої послуги 2 млн 390 тис грн, а її єдиний конкурент на тендері ПП “Галполітрейд-Постач” – за 2 млн 376 тис. грн.

У Віснику держзакупівель не повідомляється, чому договір підписали з “Енергія Захід”, а не з Галполітрейд-Постач”. Окрім того, у результатах закупівлі вказано контактний телефон “Енергії Захід” (0972665500), який співпадає з телефоном Галполітрейд-Постач” у протоколі розкриття. За іншим номером “Енергії Захід” (032-222-11-34) слухавку бере також представник Галполітрейд-Постач”.

Через відсутність альтернативи у “Енергії Захід” за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника також замовили послуги з теплопостачання для військового містечка 32. Сума договору — 1 млн 340 тис. грн.

Власниками ПП “Енергія Захід” були Тамара та Анатолій Котики. Анатолій Котик також був бізнес-партнером народного депутата Ігоря Васюника у ТОВ “ВР Груп”.

Окрім того, замовлення на 1 млн 325 тис. грн отримало ТОВ “Енергія-Тепловодосервіс” (раніше носила назву “Енергія-Старичі”). За неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника ця фірма забезпечуватиме парою та гарячою водою військове містечко №25. Власниками ТОВ “Енергія-Тепловодосервіс” були комунальне підприємство “Старичі” та ТОВ “Агропромислове підприємство “Львівське”, яке контролюється братами Дубневичами. Богдан Дубневич є депутатом Львівської облради, Ярослав – народним депутатом.