- NGL.media - https://ngl.media -

Нардеп від «Батьківщини» пролобіювала проект сміттєзвалища в Миколаєві, яке побудує її однопартієць за 14 мільйонів

22.10.2013 @ 08:45 в Новини

Новий полігон твердих побутових відходів з лінією для сортування сміття побудують поблизу Миколаєва в урочищі Гроби до кінця 2014 року. Будівництво вартістю 14 млн 142 тис. грн буде профінансовано з державного та місцевого бюджетів. Замовником виступає Миколаївське комунальне підприємство «Житлово-комунальне управління». А роботи виконає місцеве підприємство «А.ОМЕГА».

Тендер відбувся 5 серпня 2013 року, його результати оприлюднили у Віснику державних закупівель 21 жовтня. Участь у конкурсі взяли лише дві фірмі і обидві мають реєстрацію в Миколаївському районі. Єдиний конкурент переможця ПП «Монтажник», підприємство зі статутним фондом у 2 тис. грн, пропонувало ціну вищу на 785 тс. грн. Засновником ПП є депутат Пісочненської сільської ради Михайло Струк.

Засновниками фірми-переможця є Мартин та Ігор Буфани – батько та син. Мартин Буфан також є співзасновником миколаївської районної організації партії «Батьківщина». Він був зареєстрований кандидатом в депутати Миколаївської міської ради, але не переміг у перегонах.

Помічник Лідії Котеляк, народного депутата від ВО «Батьківщина» Андрій Гергерта, через кілька днів після проведення торгів, в коментарі [1] для офіційного сайту Миколаївської районної ради заявив, дослівно: «Кошти на цей проект справді вдалося оформити пані Лідії Котеляк».

Згідно з технічною документацією, в урочищі Гроби буде полігон для зберігання твердих побутових відходів плюс лінія для сортування сміття, одночасно працювати на якій зможуть 8 працівників.

Разом з тим, залишається актуальним питання будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині. Місце для його розташування досі не погоджено. Миколаївський район розглядається [2] як один з трьох можливих варіантів, тут пропонують територію колишнього заводу «Миколаївцемент».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/10/22/nardep-vid-batkivschyny-prolobiyuvala-proekt-smittjezvalyscha-v-mykolajivi-yake-pobuduje-jiji-odnopartijets-za-14-miljoniv/

URLs in this post:

[1] коментарі: http://www.mykolaiv.lviv.ua/news/city-news/item/3564-sortuvalna-liniya-chi-pererobniy-zavod

[2] розглядається: http://zik.ua/ua/news/2013/10/08/perelik_dilyanok_pid_smittiepererobnyy_zavod_lvova_skorotyvsya_z_semy_do_troh_433261

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.