Громадський діяч з «УДАРу» та кабельник з Червонограду за 100 тисяч створили громадське інтернет-телебачення

18 Жовтня 2013

Громадське інтернет-телебачення «Разом TV», яке днями презентували у Львові було створено за власні кошти Володимира Маліновського та Івана Федуся. На сьогоднішній день на запуск проекту витрачено близько 100 тисяч гривень. Працює дві студії – у Львові та в Червонограді. В подальшому функціонування «Разом TV» буде обходитись засновникам у 120 тисяч гривень на місяць.

Як розповів в коментарі «Н.Г.Львів» Володимир Маліновський, сьогодні над проектом офіційно працюють 54 особи, з них 12 отримують заробітню плату, в середньому у розмірі 2 тис. грн. В подальших планах є створення студій в Стрию та Дрогобичі, а також  28 корпунктів, які складатимуться з трьох осіб – журналіст, оператор та менеджер, в районних центрах Львівської області. За оцінками інвесторів утримання повноцінної мережі буде коштувати 120 тис. грн в місяць, тобто майже 1,5 млн грн в рік.

Залучати гроші планують кількома способами: через краудфандінг (дослівно «спільнокошт» або народне фінансування), використання власних коштів засновників, звернення до міжнародних фінансових організацій, а також прийматимуть меценатські внески. За словами Маліновського, вже зараз є охочі стати меценатами нового проекту. Крім того, Дмитро Посипанко директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської облдержадміністрації заявив, що буде лобіювати виділення коштів із обласного бюджету на діяльність телеканалу.

Володимир Маліновський, громадський діяч, співзасновник громадської організації «Разом» та член виконкому ЛОО «УДАР». Щодо комерційної діяльності, то він також є співзасновником ТОВ «УРС -Фільм». На сайті компанії зазначено, що це «…молода енергійна компанія з широким спектром діяльності в сфері музичного, театрального, кінематографічного мистецтва та реклами». Серед реалізованих проектів фірми: сприяння організації концерту вокального гурту “Орфей” на сцені Кременчуцького будинку культури; співорганізація постановки та показів дитячої музичної вистави «Михасик –тубасик» та постановка дитячої музичної казки “Золоте курча” на сцені Львівської філармонії.

Генеральний директор телеканалу Іван Федусь є співзасновником кількох підприємств в Червонограді, серед яких провайдерська компанія «ММДС ТВ». Саме на її технічній базі працює новий проект. Підприємство також має ліцензію на місцевий інформаційно-розважальний канал з назвою «Канал 15» та на ретрансляцію кабельного телебачення в смт Гірник.