“Львівська залізниця” не отримає компенсації за неякісні прокладки Дубневичів

14 Жовтня 2013

Державне підприємство “Укрзалізничпостач” не платитиме штрафу за неякісні прокладки, поставлені ТОВ “Корпорація Колійні ремонтні технології”, бо “Львівська залізниця” погано задокументувала цей факт. Про це йдеться у рішенні Господарського суду міста Києва.

Повідомляється, що між ДП “Укрзалізничпостач” та ДТГО “Львівська залізниця” було укладено договори, згідно з якими залізничники куплять продукцію виробничо-технічного призначення. Протягом 2008-2010 років їм було поставлено 22930 штук підрейкових прокладок типу ПРП-2.1 проміжного пружного скріплення типу КПП-5, які під час модернізації колії, проведеної у 2008-2010 роках та під час вкладання рейкошпальної решітки на залізобетонних шпалах було вкладено у колію.

За твердженням залізниці, під час проведення комісійних оглядів колії в січні та лютому 2012 року було зафіксовано “угон плітей” (що це у рішенні не повідомляється) за допустимі норми. Про приховані дефекти було складено акти. У рішенні суду повідомляється, що виробник продукції ТОВ “Корпорація Колійні ремонтні технології” замінила 22750 прокладок ПРП-2.1.

Львівська залізниця” звернулася до суду, бо у разі отримання товарів неналежної якості має право отримати компенсацію у розмірі 153,8 тис. грн. Утім суддя зауважив, що залізниця не дотрималася процедури при складанні актів про приховані дефекти. Наприклад, не викликала постачальника та виробника товару, у представників не було відповідних посвідчень, в актах не вказали найменування постачальника, номера та дати договору і т.д. А відтак суддя ствердив, що акти не є допустимими доказами і вирішив не штрафувати “Укрзалізничпостач”.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, ТОВ “Корпорація Колійні ремонтні технології” належала братам Ярославу та Богдану Дубневичам. На початку 2013 року власником став харків’янин Іван Радик. Компанія змінила назву на ТОВ “Корпорація Східні колійні системи”.