- NGL.media - https://ngl.media -

Друга спроба ЛОДТРК стягнути з ZIKу гроші за користування студією завершилася невдачею

30.09.2013 @ 09:00 в Новини

Львівська обласна державна телерадіокомпанія (ЛОДТРК) не оскаржила [1] в апеляційному порядку рішення суду, згідно з яким її фінансові претензії до ТОВ “ТРК “Міст ТБ” (телеканал ZIK) були визнані безпідставними. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як вже повідомляли [2] “Н.Г. Львів”, у червні цього року ЛОДТРК звернулася до суду, бо між нею та ZIKом була усна домовленість про надання послуг апаратно-студійного комплексу АС-300 для виробництва політичних програм “Власна позиція” та “Прямим текстом” у період часу з 15 грудня 2009 року по 4 березня 2010 року. ZIK послуги не оплачував. Як доказ про домовленість державна ТРК надала суду гарантійні листи від ZIKу про можливість надання послуг, бо офіційного договору не укладали.

Суд першої інстанції у серпні вирішив, що ці листи не можна уважати гарантійними, оскільки у них не визначено погодженої між сторонами вартості послуг. Окрім того, працівники ЛОДТРК у суді не змогли підтвердити факт надання послуг. Відтак суд дійшов висновку про безпідставність вимог державної ТРК про стягнення 201,5 тис. грн. Під час розгляду апеляційної скарги представник ЛОДТРК не надав нових доказів та аргументів на свою користь, тому суд не задовольнив скаргу.

Основним власником “Міст ТБ” [3] є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” Петра Димінського, якій належить 99% статутного капіталу. Мінорітарним власником є ТОВ “Західноукраїнська корпорація “Бізнес медіа активи”, засновниками якої є гендиректор футбольного клубу “Карпати” Ігор Дедишин та ТОВ “ЗІК” Димінського. 1% статутного капіталу “Міст ТБ” належить офшорній компанії з Британських Віргінських Островів “Менділ Лімітед”.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, нещодавно ЛОДТРК намагалася відсудити у ZIKу відшкодування витрат [4] на охорону майна, яке орендує канал, утім також безуспішно.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/30/druha-sproba-lodtrk-styahnuty-z-ziku-hroshi-za-korystuvannya-aparatno-studijnym-kompleksom-zavershylasya-nevdacheyu/

URLs in this post:

[1] не оскаржила: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33725584

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/09/02/lodtrk-znovu-prohrala-ziku-kanal-dyminskoho-bezkoshtovno-korystuvavsya-aparatno-studijnym-kompleksom/

[3] власником “Міст ТБ”: http://www.nrada.gov.ua/ua/derzhavniyreestr/Movniki/TRKMistTBTOV.html

[4] відшкодування витрат: http://ngl.media/2013/07/23/zik-v-sudi-vidmazavsya-vid-borhu-za-ohoronu-v-chvert-miljona-zayavlenoho-lodtrk/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.