- NGL.media - https://ngl.media -

Судді вирішили, що Академії Сухопутніх військ не потрібні 9 га у Скнилові

27.09.2013 @ 08:37 в Новини

Вищий господарський суд України постановив [1], що рішення Скнилівської сільської ради про надання в оренду землі ПП “Паритет КС” є дійсним. Відтак Прокуратурі Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері не вдасться повернути Академії Сухопутніх військ 9 га. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як повідомляли [2] “Наші гроші. Львів”, у липні 2005 року Скнилівська сільрада прийняла рішення №124 “Про надання в оренду земельної ділянки”, згідно якого ПП “Паритет КС” отримав в оренду ділянку площею 10,2 га терміном на 15 років за адресою: с. Скнилів, вул. Чорновола, 2.

Однак судова земельно-технічна експертиза встановила, що межі цієї ділянки частково входять на землі Львівського вищого військово-політичного училища (тепер це Академія Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного), яку навчальний заклад отримав у безстрокове і безкоштовне користування ще у 1989 році. Загалом тоді училище отримало 9,5 га, однак після рішення Скнилівської сільради, залишилися ділянки площею 368 м кв. та 1696 м кв. (тобто загалом 0,2 га).

Cуд першої інстанції визнав недійсним рішення Скнилівської сільради. Утім апеляційний суд дійшов до висновку, що ліквідація Львівського вищого військово-політичного училища була підставою для припинення права користування земельною ділянкою, тому сільрада не порушувала закон. Вищий господарський суд залишив поставу апеляційного суду без змін.

На даний момент ПП “Паритет КС” припинило діяльність. Власником підприємства було ТОВ “Торгова компанія “Інтермаркет” (засновники – родина Шлапаків). За повідомлення у ЗМІ, у 2009 році “Інтермаркет” придбала [3] група компаній “Євротек”. Насправді, згідно ЄДРПОУ, власником “Інтермаркету” став харків‘янин Євген Гевела, який працював [4] у структурах “Євротеку”. Нині ТОВ “Торгова компанія “Інтермаркет” також перебуває у стані припинення підприємницької діяльності.

У рішеннях суду не повідомляється, коли “Паритет КС” викупило надані в оренду землі. Лише вказано, що ТОВ “Торгово-роздрібна компанія “Євротек” придбала ділянку у жовтні 2012 році у ПАТ “Євротек” (раніше ЗАТ) і нині є власником 10,1771 га землі на території Скнилівської сільської ради. Якби рішення сільради таки визнали недійсним, це могло б бути передумовою для визнання недійсним договору оренди, договорів купівлі-продажу земельної ділянки та витребування її у кінцевого набувача, тобто у ТОВ “Торгово-роздрібна компанія “Євротек”.

Власниками ТОВ “Торгово-роздрібна компанія “Євротек” було вказано дві кіпрські фірми: “Перен лімітед” та “Реіус лімітед”. Раніше власниками були Михайло Весельський та Василь Яніцький, кандидат [5] у народні депутати у 2012 році.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/27/suddi-vyrishyly-scho-akademiji-suhoputnih-vijsk-ne-potribni-9-ha-u-sknylovi/

URLs in this post:

[1] постановив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33698089

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/06/05/akademiya-suhoputnih-vijsk-pozbulasya-9-hektariv-zemli-u-sknylovi/

[3] придбала: http://val.ua/economic/ukraine/196339.html

[4] працював: http://www.konkurssmi.org/archiv/1/61/

[5] кандидат: http://34400.net/news/kandidati_u_slugi_narodu_na_rivnenshhini/2012-08-17-1125

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.