- NGL.media - https://ngl.media -

Єрмак з партнерами розіграли ще 8 мільйонів на школу на Сколівщині

24.09.2013 @ 09:00 в Новини

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації за результатами відкритих торгів замовило будівництво середньої загальноосвітньої школи на 250 місць в селі Волосянка Сколівського району у Західно-українського будівельно-ремонтного акціонерного товариства (ЗАТ “ЗУБР Лтд”) за 7 млн 982,4 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

У вартість входять не лише будівельні роботи, а й закупівля меблів, обладнання, кухонної техніки. Також включено озеленення території. Роботи планують завершити у грудні 2014 року.

Останні дані про “Зубр Лтд” на SMIDA [1] датовані 2008 роком, інформація про власників компанії відсутня. Незмінним директором фірми упродовж п’ятнадцяти років є Михайло Єрмак.

Окрім “Зубр-ЛТД” у торгах брало участь приватне підприємство ВКФ “Злагода”, однак його пропозиція була дорожчою на 109 тис. грн. Як вже повідомляли “Наші гроші” [2], “Злагода” була єдиним конкурентом “Зубр Лтд” під час закупівлі послуг з будівництва школи [2] в селі Чишки Пустомитівського району у серпні цього року. Тоді переможцем також стало “Зубр Лтд”.

Злагода” – це фірма зі статутним капіталом 3 тисячі гривень, заснована у 2007 році Лесею Гузар і Юлією Гузар. Остання зареєстрована за однією адресою з Володимиром Гузаром, директором та співвласником ще однієї фірми – ТОВ “Дідал”. Партнером Гусара у цій фірмі виступає Єрмак.

У 2011 році другим співвласником “Злагоди” замість Юлії Гузар стає директор фірми – Тарас Кузіль. Раніше він також працював на Єрмака, а саме очолював ще дві засновані ним фірми: ТОВ “Ліас-Україна”, а також ТОВ “Будомекс-Україна”, де партнером Єрмака є Іван Школик, відомий як начальник [3] одного з відділів контролю за забудовою Львівської Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, у серпні 2007 року дві фірми Михайла Єрмака стали відомі у Львові завдяки махінаціям на будівельному тендері [4] на реконструкцію дитсадка № 184 очікуваною вартістю 4,60 млн грн. Перевіркою Тендерної палати України було виявлено, що на участь у тендері подали заявки пов’язані особи: вищезгадане ТОВ “Дідал” і ПП “Зубр”, співвласником першого і власником другого був Михайло Єрмак. Усупереч тендерному законодавству Управління капітального будівництва Львівської міськради допустило до оцінки тендерні пропозиції обох учасників. В результаті конкурс виграв “Зубр”.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/24/ermak-z-partneramy-rozihraly-sche-8-miljoniv-na-dytsadok-na-skolivschyni/

URLs in this post:

[1] SMIDA: http://smida.gov.ua/db/participant/03331157

[2] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2013/08/02/pohorivshy-na-tendernij-zmovi-shist-rokiv-tomu-ermak-znovu-rozihrav-29-miljoniv-z-partneramy/

[3] відомий як начальник: http://www.licinfo.com.ua/territorialnyiy-organ-glavnoy-arhitekturno-stroitelnoy-inspektsii-gasi-lvov-i-lvovskaya-oblast.html

[4] махінаціям на будівельному тендері: http://zik.ua/ua/news/2007/08/15/86127

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.