- NGL.media - https://ngl.media -

Сім гектарів незаконно вилученого брюховицького лісу залишаться у приватній власності

23.09.2013 @ 09:00 в Новини

11 вересня Вищий господарський суд України не задовольнив дві касаційні скарги прокуратури, відтак ПП “Галицький достаток” та ТОВ “СервісПет” не повернуть ділянки площею 3 та 4,23 га в Брюховичах. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про 18 га рекреаційних земель [1], які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила у місцевого лісництва і у 2008 році продала по 2,9 та по 3 тисячі гривень за “сотку” ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”. Планувалося, що там будуть спортивно-оздоровчі споруди і кілька будинків для обслуговуючого персоналу.

Утім, як тільки ці дві компанії отримали акти на земельні ділянки — одразу ж перепродали їх далі, а потім припинили свою діяльність. Врезультаті новими власниками ділянок стали ТОВ “СервісПет”, ПП “Галицький достаток”, ТОВ “Лазурит-007”, Музика Руслан, Денис Устюгов, ТОВ “Самгородок”, Галина Нога та інші.

Тепер прокуратура судиться з цими людьми та фірмами, аби повернути незаконно вилучені ділянки. Висновки суддів у цих справах не є одностайними. Прокуратура активно перемагала у Господарському суді Львівської області, утім так само активно програвала в апеляційному, який назвав теперішніх власників “добросовісними набувачами”. Тепер рішення апеляції активно підтверджує Вищий господарський суд України.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, у вересні прокуратура також програла [2] касацію щодо ділянки площею 1,1248 га, яку придбало ТОВ “Лазурит-007”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/23/sim-hektariv-nezakonno-vyluchenoho-bryuhovytskoho-lisu-zalyshatsya-u-pryvatnij-vlasnosti/

URLs in this post:

[1] 18 га рекреаційних земель: http://nikorupciji.org/2013/04/25/komu-distanutsya-18-hektariv-u-bryuhovychah/

[2] програла: http://ngl.media/2013/09/12/vyschyj-hospodarskyj-sud-pryjnyav-pershi-rishennya-po-bryuhovytskym-lisam-i-vony-ne-na-koryst-hromady/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.