- NGL.media - https://ngl.media -

Львівські залізничники витратили 37 мільйонів гривень без застосування визначених законом процедур

23.09.2013 @ 09:30 в Новини

Відокремлений підрозділ “Служба матеріально-технічного постачання” ДТГО “Львівська залізниця” здійснив закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти без застосування визначених законом процедур на загальну суму 36 млн 955,4 тис. грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як стало відомо з постанови [1] Апеляційного суду Львівської області, порушення були виявлені під час ревізії і відбувалися з початку квітня 2010 року по кінець вересня 2012 року. Винним у цьому визнали начальника відокремленого підрозділу “Служба матеріально-технічного постачання”, а заодно і голову тендерного комітету залізничників. Його оштрафували на 11 тисяч 900 гривень. Згідно з Вісником держзакупівель, у 2010-2012 роках начальником “Служби матеріально-технічного постачання” був Ігор Олексій. Він же займає цю посаду і досі.

12 вересня 2013 року йому не вдалося оскаржити постанову Галицького районного суду Львова, згідно з якою на нього і наклали штраф. В апеляції Ігоря Олексія було вказано, що він не погоджується з рішенням суду, бо воно грунтується на помилкових висновках акта ревізії. Також минули строки для накладення адміністративного стягнення, суд не врахував його майновий стан і те, що він раніше не притягався до адмінвідповідальності.

Втім суддя Судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Львівської області заявив, що строки притягнення не минули, оскільки офіційною датою виявлення адміністративного правопорушення є дата складання акту ревізії – 21 березня 2013 року, а висновки суду першої інстанції щодо наявних правопорушень є вірними.

Постанова Галицького районного суду, якою Ігоря Олексія було визнано винним у вчиненні адмінправопорушення, відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Тому достеменно невідомо, про закупівлю яких саме товарів, робіт і послуг, в яких обсягах та у кого йде мова. Під час розгляду апеляційної скарги згадувалися паливо-мастильні матеріали та щебенева продукція.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/23/lvivski-zaliznychnyky-vytratyly-37-miljoniv-hryven-bez-zastosuvannya-vyznachenyh-zakonom-protsedur/

URLs in this post:

[1] постанови: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33473350

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.