- NGL.media - https://ngl.media -

Пара екс-депутатів не віддала обленерго трансформаторну підстанцію

20.09.2013 @ 08:30 в Новини

ПАТ “Українсько-Канадське спільне підприємство “Погар-Інтернешнл” залишиться власником трансформаторної підстанції. “Львівобленерго” програло апеляцію. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові суду сказано, що “Погар-Інтернешнл” купив двоповерхову будівлю підстанції та інші споруди у ВАТ “Завод ім. Т.Г. Шевченка” ще у 2001 році. Майно знаходиться в смт. Східниця на земельній ділянці площею 2,2507 га. Того ж року на трансформаторну підстанцію виготовили технічний паспорт. Згідно відомостей зазначених у ньому, рік побудови – 1979-ий.

ПАТ “Львівобленерго” звернулося до суду з позовом до “Погар-Інтернешнл” про витребування цієї трансформаторної підстанції, бо уважає її своєю власністю. Господарський суд задовольнив позов обленерго з тих причин, що дана підстанція на вул. Зарічній у Східниці перебуває на балансі Бориславського району електричних мереж. Також земельна ділянка, на якій розташована трансформаторна підстанція, є у користуванні “Львівобленерго”, яке сплачує за неї земельний податок.

Утім апеляційний суд поставив ці докази під сумнів. Суддя зазначив, що у документах обленерго адреса підстанції — Зарічна, 97а, а в документах “Погар-Інтернешнл” – Зарічна, 9а. Окрім того, не відповідає і дата оприбуткування 1978 рік, вказана обленерго, даті побудови підстанції 1979 року. У довідці про сплату земельного податку, наданій обленерго суду, зазначається адреса знаходження об’єкта електропостачання: смт. Східниця, вул. Зарічна, 97 а. Невідомо, чи будівля обленерго і будівля “Погар-Інтернешнл” – одна і та ж споруда.

Враховуючи це, суд постановив [1] задовольнити апеляційну скаргу “Погар-Інтернешнл”.

Акціонерами ПАТ “Українське-Канадське спільне підприємство “Погар інтернешнл” було вказано Корпорацію “Гай Касл Клабс Iнтернешнл Корпорейшн”, Віктора Доскiча [2] та Дем’яна Малярчука [3], екс-депутатів Львівської облради. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/20/dva-lvivski-eks-deputaty-ne-viddaly-oblenerho-transformatornu-pidstantsiyu/

URLs in this post:

[1] постановив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33550288

[2] Віктора Доскiча: http://vgolos.com.ua/politic/person/343.html?show=Д&page=2

[3] Дем’яна Малярчука: http://vgolos.com.ua/politic/person/350.html?show=М&page=1

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.