Прокуратура судиться за склад у Малехові, який “Західвійськбуд” продав фірмі свого керівника

17 Вересня 2013

Львівський апеляційний господарський суд 10 вересня 2013 року постановив справу про визнання права власності та витребування військовим прокурором будівлі складу у ТОВ “Вамир-Гал” передати на розгляд до місцевого господарського суду.

Згідно з інформацією в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у 2003 році між ДП Міністерства оборони “Західвійськбуд” та ТОВ “Захід-Буд-Сервіс” укладено договір купівлі-продажу будівлі складу площею 405,9 кв.м., що розташована по вул. Лесі Українки, 45 у селі Малехів Жовківського району Львівської області.

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері у судовому порядку визнала цей договір купівлі-продажу недійсним, бо “Західвійськбуд” продав майно без відповідного дозволу органу управління. Справа дійшла аж до Вищого господарського суду.

Утім, схоже, “Захід-Буд-Сервіс” продало приміщення ТОВ “Вамир-Гал” – бо тепер “Вамир-Гал” позивається до Міністерства оборони України про визнання права власності на склад, як добросовісний набувач. А прокурор – до “Вамир-Гал”, аби витребувати майно у цієї фірми.

Господарський суд Львівської області 5 серпня 2013 року зупинив провадження у справі за позовом прокурора, поки рішення у справі за позовом “Вамир-Гал” не набуде законної сили. Мовляв, право власності на спірний об’єкт не може бути визнано одночасно за різними особами. Власне, тепер апеляційний суд постановив, що підстав для цього “призупинення” немає. Відтак ці дві справи розглядатимуть паралельно.

Засновниками ТОВ “Захід-Буд-Сервіс” вказано Василя Гожого, Валентину Гришко та Василя Костюковича. Валентина Гришко також є співвласником “Вамир-Гал”. Відомо, що вона викладає в НУ “Львівська політехніка”. На сайті університету у розділі досвід роботи вказано, що Валентина Гришко – заступник керівника з питань економіки та управління підприємством та по боротьбі з рейдерством, забезпечення економічної безпеки підприємства ДП МОУ “Західвійськбуд”.

Окрім того, ще одним співвласником ТОВ “Вамир-Гал” є Галина Довгополюк — дружина екс-керівника “Західвійськбуду” Анатолія Довгополюка. У листопаді 2012 року Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері повідомляла, що екс-директор “Західвійськбуду” Довгополюк завдав збитків державі на суму понад 900 тис. грн. Справа направлена до Залізничного районного суду.