Садочок в Сільці побудує фірма під керівництвом шахрая-реставратора

12 Вересня 2013

Сілецька сільська рада акцептувала пропозицію ТОВ «Мегабудмакс» на будівництво дитячого садка-ясел на 90 місць. Відкриття тендерних пропозицій відбулось  27 серпня 2013 року. Якщо не буде оскаржень, це підприємство приступить до будівництва садочка, завершити яке повинно до кінця грудня 2014 року.  Вартість договору становить 6 млн 151 тис. грн – повідомляється у Віснику державних закупівель.

У розрахунку на кількість дітей вартість одного місця в садочку обійдеться у 68 тис. грн. Це не найдорожчий садочок у Львівській області. Наприклад, в селі Зубра одне місце для дитини будують за 130 тис. грн, а реконструкція вже існуючого садочку в Дроговижі становить 140 тис грн за одне місце.

Це вже третя спроба збудувати садочок в селі Сілець. Кожного разу його вартість зростає. Перша була ще у 2011 році. Тоді переможцем відкритих торгів став «Львівський будівельний холдинг», який запропонував ціну у 5,28 млн грн. Фірма навіть приступила до виконання робіт. Як розповів «Н.Г. Львів» сільський голова Сільця Ярослав Годісь, підприємство освоїло приблизно мільйон гривень. За ці кошти було закладено фундамент і зведено «коробку» приміщення, але не накрито її. Фірма призупинила роботи через подорожчання будівельних матеріалів та зростання заробітної платні (протягом року мінімальна зарплата зросла на 13% – «Н.Г. Львів»). Згідно з чинним законодавством, замовник будівництва не має право збільшувати суму договору. Відтак роботи були припинені. А 25 травня 2013 року провели новий тендер, переможцем якого стало ПП “Ренесанс-Стиль”, вартість угоди – 5,95 млн грн. Пізніше ці торги було визнано недійсними через помилку у процедурі проведення тендеру.

Переможець останнього тендеру ТОВ «Мегабудмакс» повинно побудувати садочок вже за 6,15 млн грн. Засновниками цього підприємства є Тарас Горинь та Роман Босак. Фірма зареєстрована у Львові на вулиці Козельницькій, 4. За цією ж адресою зареєстрована фірма-переможець першого тендеру – «Львівський будівельний холдинг». І на цьому співпадіння не завершуються – директором «Магабудмакс» є Ігор Гринкевич, який одночасно є співзасновником «Львівського будівельного холдингу». Ба більше, фінансові претензії фірми, якою він тепер керує, нещодавно стали причиною банкрутства ще однієї з його фірм, а саме ТОВ «Будівельна компанія «Верховина».

А сам Ігор Гринкевич відомий у Львові через скандал довкола реставрації Вірменської церкви. Нагадаємо, БК «Верховина» стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи, і проти її директора та засновника Ігоря Гринкевича прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу.

До речі, переможець другого невдалого тендеру на побудову сілецького садочка, ПП «Ренесанс –Стиль», також відзначалось у скандальній реставрації вірменської церкви – вони були попередниками «Верховини», проте їх роботу визнали неякісною і усунули від подальшого виконання.