«Львівелектротрансу» доведеться заплатити за пошкоджений автомобіль співачки Наталки Карпи

10 Вересня 2013

Львівський апеляційний господарський суд відхилив скаргу комунального підприємства «Львівелектротранс» і залишив в силі рішення суду першої інстанції, згідно з яким підприємство повинно виплатити 11 тисяч 524 грн за пошкоджений в результаті аварії автомобіль. Відповідну постанову суд прийняв 28 серпня 2013 року.

Дорожньо-транспортна пригода за участі трамваю та автомобіля Toyota Camry, який був застрахований у компанії «ПРОСТО-стахування», сталася ще 25 січня 2010 року на перехресті вулиць Шевченка – Пстрака. За кермом авто перебувала львівська співачка Наталка Карпа. За її словами, причиною аварії були погані погодні умови (сильна ожеледиця) та недотримання дистанції водієм трамваю. Експерти визнали вину водія трамвая.

Згідно з матеріалами судової справи, страхова компанія виплатила власнику автомобіля відшкодування у розмірі 11 тис. 524 грн у квітні 2010 року. А через три роки, у квітні 2013 року, подала зворотню вимогу до винуватця ДТП.

Юристи «Львівелектротрансу» не оскаржують провини свого водія, натомість вважають, що не повинні платити оскільки страхова компанія не понесла фактичних витрат, а відшкодувала збитки клієнта шляхом взаємозаліку –  зарахувала страхове відшкодування у сплату недоплаченої частини страхівки. Крім того, представники комунального підприємства поставили під сумнів право експертів, які проводили оцінку збитків, займатися такою діяльністю. Це було спростовано представленим в суді Свідоцтвом про реєстрацію в Державному реєстрі оцінювачів.

«Львівелектротранс» має право подати касаційну скаргу, а наразі рішення суду набрало законної дії. Судові витрати також сплачує ЛКП. Тому сума, яку повинно виплатити підприємство, становить 13 тис. 244 грн.