“Галка Макс” заплатить в держбюджет 83 тисячі гривень неустойки

09 Вересня 2013

ТОВ “Галка Макс” вчасно не повернула взяті в оренду приміщення, тому Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з товариства 82998,63 грн. неустойки. Стягувач – регіональне відділення Фонду державного майна України у Львівській області. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Галка Макс” уклала договір оренди з Фондом держмайна ще у 2003 році. У користування надавали нерухомість загальною площею 1 652,35 кв. м на вул. Погулянка, 26, яка є на балансі ЗАТ “Львівський виноробний завод”. Тут у 2005 році запустили завод з виробництва сублімованої кави, вклавши в обладнання та пусконалагоджувальні роботи 6 млн грн.

Після закінчення терміну дії договору товариство мало повернути орендоване майно, утім на момент звернення до суду цього так і не зробило. У зв’язку із цим йому нарахували неустойку за період з 1 травня 2012 року по 28 лютого 2013 року у розмірі майже 83 тис. грн.

Власниками ТОВ “Галка Макс” є загалом 9 фізичних та юридичних осіб. Найбільшу частку у статутному фонді має ТОВ “Холдинг Галка” (61%) та ПАТ “Акціонерна страхова компанія “Скарбниця” (28%). Ще майже 6% належить ПАТ “Галка” і 4 % – ТОВ “Галка Маркет”. Решту поділили Володимир Краєвський, Сергій Сухоребрий, Лакомський Ярослав, Шиманський Роман та Побережний Богдан.