- NGL.media - https://ngl.media -

Качур розіграв з рідною фірмою Балог 18 мільйонів на береги Стрия

06.09.2013 @ 12:26 в Новини

ДП «Прикарпатська регіональна дирекція з водогосподарського будівництва» 29 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ВКФ «Силует» на регулюючі та берегоукріплювальні роботи на річці Стрий у Львівській області за 17,56 млн грн. Про це повідомляють “Наші гроші” [1] з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Передбачене будівництво 11 гідротехнічних споруд, дамби довжиною 0,25 км, роботи з берегоукріплення на ділянці 1,47 км і влаштування прокопу довжиною  2,02 км.

Вказані роботи мають убезпечити від підтоплення три села Стрийського району: Кути, Миртюки і Гірне.

Роботи триватимуть до 2015 р., фінансування надають з державного бюджету.

Фірму «Силует» заснував  Микола Качур, він же директор компанії. За даними «ВДЗ», фірма часто отримує підряди на берегоукріплювальні роботи, загалом за останні п’ять років вона виграла тендерів на 43,53 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми стала «Мукачівська ПМК № 77» історично пов’язана з екс-міністром МНС Віктором Балогою та його партією. Основними акціонерами до 2011 року були Павло, Лілія та Віталія Балоги, а також Iван Белеканич, відомий як товарознавець ТОВ «Закарпатська продовольча група» (засновники – Оксана Балога, Марина Петьовка та Мирослава Токар). В кінці 2011 року, за даними SMIDA, новими акціонерами «ПМК № 77» стали десять фізосіб, в основному співробітники компанії – від замдиректора до головного бухгалтера. Вищезгаданих родичів Балоги серед них більше немає.

Окрім цих двох фірм заявки на участь подавали ще шість компаній, однак усі пропозиції були відхилені як такі, що або не відповідали техзавданню, або були невідповідно оформлені. Декілька фірм пропонували виконати роботи в півтора рази дешевше, однак частина не надала доказів досвіду виконання аналогічних робіт, а одна фірма занизила обсяги робіт.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/09/06/kachur-rozihrav-z-ridnoyu-firmoyu-baloh-18-miljoniv-na-berehy-stryya/

URLs in this post:

[1] “Наші гроші”: http://nashigroshi.org/2013/09/06/kachur-rozihrav-z-ridnoyu-firmoyu-baloh-18-miljoniv-na-berehy-stryya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.